ELVIRA SULICI: Un Dascăl și o Preoteasă cu vocație, a trecut la cele veşnice

Cândva, inegalabilul scriitor Honoré de Balzac a afirmat că „Omul trăieşte de două ori, prima dată în realitate şi a doua oară în amintire”. Iar aceste puține cuvinte conțin un mare adevăr. Pentru că vestea mutării din Biserica luptătoare în Biserica triumfătoare a dascălului și preotesei Elvira Sulici din satele Enciu și Bidiu a adus multă durere în sufletele noastre. A adus durere, pentru că orice despărțire are momentele sale de părere de rău, de regret, care sunt însoțite de lacrimi, mai ales când te desparți de un ,,Om” de la care ai avut doar lucruri bune de învățat. Foarte pe scurt despre cele două misiuni pe care le-a onorat cu cinste și demnitate.

Ca „Dascăl- a învățat și educat zeci de generații de elevi, a „dăltuit” în sufletele copilașilor și i-a învățat mai întâi să fie cuminți, iar mai apoi i-a călăuzit pe cărările științei. Așa cum George Sion spunea: „Învățătorule tu porți un nume/Ce l-a avut Mântuitorul/Și ai o misiune în lume /De a lumina poporul/Precum făcu Mântuitorul”. Și cred că i se potrivesc foarte bine cuvintele Sfântului Ioan Gură de Aur care spunea: „Dascălul este o lumânare aprinsă de la care pot lua lumină mii de alte lumânări și nu există o artă mai frumoasă decât arta educației. Pictorul și sculptorul fac doar figuri fără viață, dar dascălul crează un chip viu, uitându-se la el, se bucură și oamenii se bucură și Dumnezeu”. Și cred și sunt convins că ați reușit. 

Ca „Preoteasă”- a fost nelipsită din Sfânta Biserică, potrivindu-i-se foarte bine apelativul de „Maică preoteasă”, pentru că nu a fost doar soția preotului Ioan și mamă a copiilor Elvira și Ioan cu famiile lor, ci mamă spirituală pentru noi pentru toți copii din Parohie, din Enciu dar și din Bidiu, care am văzut în ea un adevărat „Îndrumător pe calea binelui

Săru mâna,,Maică preoteasă”, puteți pleca împăcată din lumea aceasta pentru că știm și am văzut că v-ați făcut datoria de soție, de mamă, de dascăl și de preoteasă.                       

În numele celor care v-au apreciat și respectat semnează

pr.Vasile Beni

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5