Episcopul Florentin Crihălmeanu, la Bistriţa. Protopopul Ioan Frişan distins cu medalie din partea Papei

Biserica Bunavestire Bistrița a fost binecuvântată cu o vizită pastorală a episcopului Eparhiei de Cluj-Gherla - PS Florentin Crihălmeanu, la invitația pr. protopop Ioan Vasile Frișan. Acesta a fost întâmpinat în curtea bisericii, de către doi dintre cei mai mici credicioși ai parohiei noastre: Anton și Mara, în frumoase costume populare. Membrii corului „Spiritus Sanctus” – condus de prof. Sfechiș Floricaau cântat „Pe Stăpânul şi Arhiereul nostru”. După momentul de rugăciune, episcopul de Cluj-Gherla, a adresat celor prezenți câteva cuvinte despre ridicarea la treapta de fericiţi a episcopilor români.
A urmat lansarea oficială a cărții „Rămâi cu noi, Doamne!”, apărută prin grija Departamentului de Voluntariat, fiind singura parohie din Eparhia de Cluj-Gherla care are un astfel de departament. Volumul, este rezultatul unui an de muncă și este dedicat memoriei episcopilor martiri pentru credință în prezența mărturisitorilor. Prof. Botezatu Rodica a descris ceea ce a reprezentat munca depusă de voluntari pentru realizarea acestui volum. Dintre cei prezenţi la eveniment, care au adus mărturisiri despre întâlnirea cu Episcopul Iuliu Hossu, amintim pe profesorul Radu Zăgreanu şi pe omul de afaceri Octavian Harşian.
La finalul activității, PS Florentin Crihălmeanu a oferit pr. protopopului Ioan Vasile Frișan o medalia emisă cu ocazia vizitei Sfântului Părinte în România, după care cei prezenți au vizionat filmul “7 martori pentru mica Romă” unde pentru prima dată episcopii au fost văzuţi „live” în pelerinajul de la Nicula.
Cu acest prilej, a fost realizată şi o expoziţie în care au fost obiecte ale celor ce au vorbit despre Episcopul Hossu, printre acestea un patrafir, un potir şi un disc pentru împărtăşanie ale părintelui Grigore Zăgrean cu care a slujit în clandestinitate.
La agapa frăţească au fost servite prăjiturile Arlechin (preferata Episcopului Hossu) şi „Inelul episcopului”.
A fost o întâlnire sub semnul credinţei, cu bucuria întâlnirii sub semnul celor sfinte a credincioşilor din Bistriţa cu episcopul Florentin.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5