PS Florentin Crihălmeanu, la Năsăud: Acest eveniment caritabil este şi un act ecumenic. Trăiască România Mare!

PS Florentin Crihălmeanu, episcop eparhial de Cluj-Gherla, a declarat, la Spitalul orăşenesc din Năsăud, după donarea computerului tomograf de către Academia Internaţională Mauriţiană, că acest eveniment caritabil, prin prezența celor două „biserici surori”, inclusiv a protopopului ortodox pr. Ioan Dâmbu, este și un act ecumenic.

„Împreună acolo, pe câmpul lui Horea din Alba Iulia, au fost atât episcopul Iuliu Hossu, cât și episcopul Miron Cristea, iar la încheierea lecturii Rezoluțiunii Marii Adunări din partea episcopului greco-catolic  ce urma să fie cardinal, în prezența episcopului ortodox ce urma să fie patriarh, s-a spus un cuvânt foarte frumos: într-o sfântă îmbrățișare, așa cum mai înainte ne îmbrățișam cu părintele protopop, „precum ne vedeți aici îmbrățișați, așa sărămână pe veci îmbrățișați frații români”. Așa să fie și prin această acțiune caritabilă de aici din Spitalul „Dr. George Trifon”.

Mulţumesc Academiei Mauriţiene, mulţumesc Excelenţei Sale care a făcut acest efort de a veni de la Roma, special pentru acest eveniment, mulţumesc d-lui viceprim-ministru şi eminent profesor al Năsăudului şi al Clujului, mulţumesc monseniorului Luciano care vine de la Milano, mulţumesc tuturor pentru acest act de caritate, care este un model de iubire pentru noi toţi.

Trăiască România Mare!”, a încheiat PS Florentin Crihălmeanu.

De altfel, pentru sprijinul acordat în această donaţie, PS Florentin Crihălmeanu a primit o Diplomă de aleaă preţuire din partea primarului Mircea Romocea, în numele năsăudenilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]