Este posibil implantul dentar dacă ai diabet? Citești în continuare și află răspunsul!

Din nefericire, tot mai multe persoane suferă astăzi de diabet. Cu toate că este o afecțiune cronică, dacă se respectă indicațiile medicale, pacienții pot avea o viață cât mai bună, fără neplăceri. În trecut, pacienții cu diabet nu puteau beneficia de tratamente și intervenții chirurgicale, decât dacă era neapărată nevoie. Astăzi, medicina a evoluat și datorită noilor metode de tratament și control al glicemiei, dar și datorită metodelor chirurgicale minim-invazive, sunt tot mai puține cazurile în care o persoană cu diabet nu poate fi operată.

Cel mai adesea, persoanele cu diabet se întreabă dacă pot beneficia de implant dentar de la Smile Ambaasador. Din nefericire, această afecțiune cronică poate cauza căderea dinților, dacă nu este tratată corespunzător. În plus, dinții pot cădea sau pot lipsi și din alte motive (traumatisme, accidente, parodontoză și așa mai departe), iar pacienții cu diabet au nevoie de înlocuirea acestora.

Este bine de știut că diabetul nu reprezintă o contraindicație absolută pentru implantul dentar, ci una relativă. Singura condiție este ca pacientul să urmeze tratamentul indicat de medic și analizele să fie aproape perfecte. Astfel, persoanele cu diabet se pot bucura de o dantură frumoasă, refăcută cu ajutorul implanturilor dentare, în ciuda miturilor despre contraindicatii implant dentar.

Cu toate acestea, pentru ca implantul să reușească, trebuie să știi că pacienții cu diabet vor avea nevoie de îngrijiri suplimentare atât înainte, dar și după inserarea implanturilor. Astfel, rata de succes va fi la fel ca în cazul unei persoane considerată sănătoasă. Primul pas spre evaluarea stării de sănătate a pacientului este o discuție cu medicul implantolog și verificarea dosarului medical, unde se poate vedea istoricul în detaliu a bolii și a altor afecțiuni, dacă există. Apoi, se va recomanda o serie de analize specifice, printre care hemoleucogramă, glicemia, timpii de coagulare și altele.

Medicul va verifica atent starea țesutului osos pentru a-i aprecia densitatea și grosimea, starea gingiilor și a mucoasei bucale în general, dacă există o stare inflamatorie la nivelul cavității bucale, dacă este nevoie de efectuarea unui tratament de igienizare (în cazul în care nu a fost realizat unul de curând).

După efectuarea controlului, a igienizării și după verificarea analizelor, în cazul în care totul este în regulă, se va începe procedura de inserare a implantului sau a implanturilor, după caz.

De ce sunt de preferat implanturile în cazul pacienților cu diabet?

Trebuie să știi că în cazul pacienților cu diabet, sunt de preferat implanturile și nu protezele, iar în continuare îți vom explica pe scurt care sunt motivele. Un pacient cu diabet are în dietă numeroase alimente integrale, legume și fructe bogate în fibre, care sunt greu de mestecat în cazul în care există o proteză. Astfel, un pacient cu diabet care are și proteză dentară, ar putea avea de suferit din cauza alimentației. Va alege să mănânce alte alimente sau să mănânce mai puțin, ceea ce îi va afecta starea de sănătate. În cazul în care se optează pentru implanturi, pacienții vor putea mânca la fel ca și când ar avea dinți naturali.

Așadar, dacă suferi de diabet, nu te îngrijora: poți beneficia de implanturi dentare, dacă ai alături o echipă de profesioniști, așa cum găsești la Smile Ambassador.

Sursa foto: https://www.smileambassador.ro/implantologie-dentara/

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5