Eurodeputatul Ioan Mircea Paşcu: Alegerile europarlamentare, un barometru pentru politica internă

Parlamentarul european Ioan Mircea Paşcu consideră că alegerile pentru Parlamentul European din 25 mai vor reprezenta un eurobarometru pentru situaţia politică internă, fapt valabil nu doar pentru România.

          „Poate mai mult decât în alte dăţi, doza de politică internă din aceste alageri este mai mare, nu numai la noi. Vedeţi ce se întâmplă în Franţa, unde Frontul Naţional al doamnei Le Pen este principalul partid, pentru că socialiştii au scăzut, iar ceilalţi  - sarkozy-iştii lşi centralii - nu au recuperat cât sperau. Ei au avut alegeri locale şi au putut să demonstreze lucrul acesta, dar vor vrea să confirme la alegerile europarlamentare.

          Mai mult ca în alte dăţi, europarlamentarele vor fi un barometru pentru situaţia politică internă, raportul de forţe, dispoziţia forţelor pe eşichier”, a explicat  eurodeputatul Ioan Mircea Paşcu, în cadrul unei conferinţe de presă.

          Acesta a adăugat că cel puţin la nivel teoretic miza internă a alegerilor europarlamentare ar trebui să stârnească mai mult interes din partea electoratului. În opinia sa, acest lucru va depinde şi de modul în care partidele politice vor putea să-şi mobilizeze simpatizanţii şi membrii.  Mai mult, există şi un paradox al prezenţei la vot, în sensul că electoratul din mediul rural îşi exercită dreptul la vot într-un număr mai mare.

          „Zonele unde este mai multă informaţie, adică zonele urbane, nu stârnesc interes atât de mare. La ţară sau în zonele mai mici există mai mult interes, care este facilitat de faptul că acolo sunt proiectele. Dacă primarul a introdus canalizarea, a asfaltat un drum, cetăţeanul de acolo ştie concret că sunt bani europeni”, a precizat social-democratul.

           Una peste alta, miza internă a acestor euroalegeri este certă, a menţionat euparlamentarul PSD. „De altfel, văd că şi pregătirea este cu surle şi trâmbiţe în vederea alegerilor, că cineva va reuşi să profite de tot ce se întâmplă în momentul de faţă şi lumea va începe să iubească peste noapte formaţiuni politice nou apărute. Eu am dubii, dar fiecare e liber să spere ce vrea”, a concluzionat Ioan Mircea Paşcu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5