Europarlamentarul Daniel Buda şi liderul liberal Ioan Turc s-au întâlnit cu fermieri de succes din judeţ. Problemele acestora, pe agenda europeană

Eurodeputatul liberal Daniel Buda, alături de liderul judeţean Ioan Turc, a avut, la finalul săptămânii, o serie de întâlniri în mai multe localități din județul nostru cu oameni care conduc afaceri de succes în agricultură.

„Într-un grup din care au făcut parte și prim-vicepreședinții PNL Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha și Samuel Coman, secretarul general Ovidiu Florean, împreună cu Ștefan Cicioc (vicepreședinte PNL Bistrița) și Dan Brici (secretarul general PNL Bistrița), am vizitat mai întâi podgoria și crama venerabilului Octavian Harșian de la Dumitra, unde am ascultat tainele revitalizării viticulturii într-o zonă de tradiție. Tot la Dumitra, am fost la ferma inginerului agronom Florin Avram, unde, cu sprijin european, o persoană fizică autorizată a ajuns să dețină 50 de vaci, dintre care 25 de lapte, pornind de la un ajutor de minimis pentru 5 vaci”, a transmis Ioan Turc.

La Rebrișoara, echipa a fost primită de familia primarului liberal Viorel Clapău, care „a descris reușitele, dar și dificultățile fabricii de lactate “Vilactil”, ce pune pe piață brânzeturi tradiționale prelucrate doar manual, dar are de luptat cu falsurile și țeparii care compromit un întreg sector agroalimentar”. În continuare, liberaluu au ajuns la ITL Agrocomplex Lechința, unde proprietarul afacerii, Ovidiu Ciuruș, a prezentat crescătoria de viței, dezvoltată și cu sprijin european, fiind implementate cu succes deja 4 proiecte.

„Mai târziu, am ajuns la Blăjenii de Sus, unde ne-au fost gazde Ioan și Robert Telcian, care ne-au arătat ferma lor de găini ouătoare, un exemplu de productivitate pe o piață cu prețuri mici și unde ne-am bucurat să aflăm că marele concurent rămâne țăranul cu gospodăria individuală. Spre seară, am avut o întâlnire cu câteva zeci de fermieri din localitate, care au primit ultimele informații despre facilitățile și finanțările europene, dar și-au exprimat și ei doleanțele, într-un schimb de idei foarte argumentat și aplicat”, a precizat Turc.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5