Familia rămasă fără casă la Domneşti va fi ajutată de Primăria Mărişelu

A rămas fără agoniseala de-o viaţă din cauza unui miniciclon ivit ca din senin. E vorba de o familie din satul Domneşti, comuna Mărişelu din judeţul Bistriţa-Năsăud. Cu doi copii minori, familia Buta trăieşte la limita sărăciei, capul familiei, Gheorghe suferind de artrită la piciorul drept. Dureros este faptul că oamenii nu mai au unde să stea, dormind câteva nopţi sub cerul liber.
Furtuna, spun sătenii, a lovit din senin, dar pagubele făcute de miniciclonul format deasupra satului Mărişelu au fost cât se poate de mari, spulberând câteva acoperişuri, sau punând la pământ zeci de hectare de culturi agricole. Cu toate acestea, furtuna a nenorocit pur şi simplu familie Buta din satul Mărişelu, lăsând-o fără agoniseala de-o viaţa, casa construită chiar de capul familiei, Gheorghe Buta. Marea supărare a familiei Buta este faptul că au reuşit să încheie construcţia abia în urmă cu două săptămîni, furtuna punând capăt visului de-a avea propria casă.
Dacă Gheorghe Buta lucrează cu ziua pe la oamenii din sat, soţia sa, Viorica, lucrează în schimburi la o ţesătorie, ea fiind cea care a luat un credit de la o bancă pentru a-şi finanţa achiziţionarea materialelor de construcţie. Femeia plânge şi spune că mai mult de jumătate din salariul de la ţesătorie merge la bancă, în timp ce casa este doar o amintire.
Cu doi copii minori, Eduard Şerban de 11 ani şi Mădălina de 16 ani, familia Buta, pentru a nu mai dormi sub cerul liber, a trebuit să se mute într-o cameră de 4 pe 4 la mama lui Gheorghe Buta, într-o căsuţă unde mai locuiesc încă şapte oameni. Singura speranţă a familiei Buta, rămâne primarul comunei Mărişelu, Horia Petruţ, cel care ne-a spus la telefon că face toate diligenţele legale pentru a asigura prin intermediul bugetului local reconstrucţia casei de la marginea satului Domneşti.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5