Felicitări ! Cinci tineri au reprezentat Bistriţa-Năsăud la Festivalul Dumitru Sopon. Vlad Sărmaş - Trofeul şi Ana Maria Marti Premiul II

Aproape 30 de concurenţi din toată țara și din Republica Moldova s-au înscris la cea de-a VI - a ediție a Festivalului-concurs național de interpretare a cântecului popular pentru tinerii solişti „Dumitru Sopon” Gilău. La Casa de Cultură ,,Dumitru Sopon” au evoluat interpreţi din județele: Maramureș, Mureș, Bistrița-Năsăud, Sibiu, Timiș, Cluj, Bihor și Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 16 şi 35 de ani.
Judeţul Bistriţa-Năsăud a fost reprezentat de nu mai puţin de cinci concurenţi, cu toţii câştigători ai unor importante premii la festivalurile de gen din ţară: Violeta Todoran, Larisa Bozbici, Vlad Sărmaş, Anamaria Marti şi Dorin Rus. Dintre aceştia doi s-au aflat pe podiumul laureaţilor - Vlad Sărmaş reuşind să aducă un nou trofeu în judeţul nostru, iar Ana Maria Marti premiul II.
Juriul, prezidat de prof. univ. Ioan Bocşa, a rămas impresionat de calităţile vocale ale bistriţenilor, de păstrarea autenticului, atât în cântec, cât şi în port.
„Cu emoție și o mare onoare în suflet, aduc acasă Marele Premiu al Festivalului Național de Folclor ,,Dumitru Sopon”, Gilău 2019! De mic copil am crescut cu cântecele regretatului interpret Clujean, admirând-i glasul cutremurător și figura caldă pe care o avea de fiecare dată pe chip! Țin să mulțumesc din suflet organizatorilor, juriului prezidat de domnul Prof.Univ.Doctor Ioan Bocșa alături de Lect.Univ.Doctor Alina Lucia Stan , Violeta Ioana Ianculescu, realizator de emisiuni folclorice la Radio România și alți oameni de cultura și specialiști in arta folclorului! Distinși membri ai juriului, vă mulțumesc pentru încrederea și onoarea acordată, cu promisiunea că voi încerca să descopăr și să aduc in fața publicului avizat și a marelui public, adevărate valori ale cântecului traditional Năsăudean” declară Vlăduţ Sărmaş.
"Au fost două zile frumoase și pline de emoții la Festivalul Național de Interpretarea a Cântecului Popular ,,Dumitru Sopon" de la Gilău.Am crescut cu cântecele regretatului interpret Dumitru Sopon și mă simt onorată să mă întorc acasă cu ᏢᎡᎬᎷᏆႮᏞ ᏆᏆ. Mulțumesc, pentru încrederea acordată, juriului compus din oameni de cultură și specialiști în folclor, respectiv doamna lect. univ. doctor Alina Stan, doamna Violeta Ianculescu - Radio România, etnomuzicologul Mircea Cîmpeanu, doamna Marinela Zegrean Istici și prof. univ. doctor Ioan Bocșa - președintele juriului. De asemenea țin să îi mulțumesc domnului dirijor Ovidiu Barteș, care alături de Orchestra Profesionistă,, Cununa Transilvană", ne-a susținut pe fiecare concurent în parte cu un acompaniament ireproșabil" spune Anamaria Marti.
La capitolul bistriţeni ce ne-au reprezentat la acest festival, amintim şi pe dirijorul Orchestrei „Cununa Transilvană”, prof. Ovidiu Barteş, dar şi pe prezentatorul evenimentului, Grigore Sâmboan.
Felicitări tuturor şi mult succes pe mai departe!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5