Parteneriat educaţional “Armonii folclorice”

Şcoala Generală “Mihai Eminescu” Năsăud – Şcoala Gilău

Un grup de elevi de la Şcoala Generală “Mihai Eminescu” din Năsăud, conduşi de directorul adjunct – prof. Ştefan Kovacs şi instruiţi de institutorul Ioan Talpoş, au făcut o vizită omologilor lor din comuna clujeană Gilău. Vizita se înscrie în parteneriatul educaţional “Armonii folclorice” derulat între cele două unităţi şcolare, cu avizul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud şi cel al judeţului Cluj, cu sprijinul Casei de Cultură “Dumitru Sopon” din Gilău.

Acţiunea are drept scop popularizarea valorilor culturale cu respectarea, păstrarea şi transmiterea tradiţiilor folclorice, dar şi conştientizarea comunităţilor locale vizavi de această obligaţie de suflet şi dragoste de neam şi ţară. Manifestarea, materializată în Festivalul local de colinde şi obiceiuri de iarnă, i-a avut participanţi pe elevii Ansamblului folcloric “Muguraşul” Năsăud, formaţiile artistice şi corul Bisericii din Răcătău şi Cluj-Napoca.

Colindătorii de la Şcoala Generală “Mihai Eminescu” Năsăud au încântat asistenţa cu deosebitele obiceiuri de iarnă de pe Valea Someşului, interpretarea fără cusur a colindelor sau a cântecelor patriotice.

La întoarcerea spre casă, micuţii dar talentaţii elevi năsăudeni au vizitat barajul de acumulare al hidrocentralei de la Tarniţa – Gilău, fiind încântaţi de tratamentul deosebit şi clipele plăcute la familiile-gazdă, anul viitor, adică în semestrul doi, urmând să-i primească la Năsăud pe partenerii lor din Gilău, când va fi făcută evaluarea şi bilanţul parteneriatului educaţional “Armonii folclorice”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5