Felicitări ! Diana Tănase, alături de Anuţa Motofelea, la Vedeta populară - TVR. Elise Stan: O voce inconfundabilă ! Iuliana Tudor: Absolut superbă !

Valea Sălăuţei a fost prezentă, duminică, în cadrul emisiunii-concurs „Vedeta populară”, prin intermediul Dianei Tănase, absolventă a Şcolii Populare de Arte a Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, ce a moştenit talentul de la tatăl ei, Dinu Tănase, prezent la multe din evenimentele frumoase din viaţa năsăudenilor.
„Vin dintr-o familie în care muzica este zi şi noapte în mijlocul nostru. Tatăl meu are o formaţie de peste 30 de ani. De patru ani am început să merg şi eu cu el la evenimente, alături de noi fiind şi fratele meu. A fost multă muncă pentru a şlefui glasul pe care-l am acum şi ştiu că mai am de lucru pentru a ajunge acolo unde îmi doresc. Am terminat Liceul Sportiv. Aici am cântat pentru prima dată într-un cor. Când m-a auzit tatăl meu acasă nu a acceptat ideea să merg cu el la evenimente. Este foarte dur în ceea ce priveşte muzica. Făcând parte atâţia ani din muzică ştie ce înseamnă şi îşi doreşte ca noi, copiii lui, să fim foarte buni pentru a merge alături de el. Bănuiesc că este foarte mândru acum de mine şi ştie şi el, şi eu, că mai avem foarte mult de muncă pentru a ajunge amândoi acolo unde ne dorim să ajungem”, a declarat Diana în clipul de prezentare de la Televiziunea Română.
În prima probă, a prezentat cântecul „Mândru-i jocul pe la noi” din repertoriul Valeriei Peter Predescu.
„Eşti absolut superbă”, a spus Iuliana Tudor care mai apoi a întrebat-o pe Diana de pariul pe care l-a făcut. „I-am promis prietenei mele că o să-i cânt la nuntă, deşi eu nu am cântat până la 17 ani niciodată. În momentul în care s-a hotărât să facă nunta, a venit la tatăl meu şi l-a rugat să-i cânte la nuntă cu o sigură condiţie, să cânt şi eu. Tata a râs şi mi-a spus că, dacă am promis să învăţ două-trei cântece. Am învăţat şase şi am cântat cinci pentru că am uitat-o pe ultima”, a explicat Diana.
Îmbrăcată într-un costum de druşcă cu taleri şi pe cap cu bumbuşte, având o împletitură în mai multe ape, cum doar la Salva se mai face, Diana a atras atenţia juriului. „Eşti întruchiparea năsăudenilor, bucuria lor, veselia lor, fala lor”, a spus Niculina Stoican. „Diana, eşti o fată isteaţă şi ai talent” - Elise Stan.
„Mi-am plăcut că ai cântat o someşeană şi mi-ai amintit de acum 50 de ani când la Bistriţa era jocul duminical animat de un trio de ceteraşi. Mi-a plăcut atitudinea ta de astăzi” – Bogdan Simion.
„Diana a început să iubească muzica populară după ce a ascultat piesele regretatei Valeria Peter Predescu. A decis că se va simţi în siguranţă pe scenă alături de o interpretă care e cunoscută ca o continuatoare a acesteia”, a afirmat Iuliana Tudor înainte de a intra în scenă Anuţa Motofelea, cea cu care concurenta noastră a susţinut proba a doua. În duet, au cântat din ritualul de nuntă năsăudean „Hai mireasă să te joc”, tot din repertoriul regretatei artiste.
„Diana este frumoasă, isteaţă, are o voce plăcută şi este foarte fericită că a reuşit să cânte la Televiziunea Română, în faţa celor mai mari artişti şi realizatori ai ţării noastre”, a spus Anuţa Motofelea.
„Este foarte bine că te-ai hotărât să cânţi şi dacă din asta vei face o profesie va fi şi mai bine” – Niculina Stoican. „Mi-au plăcut versurile, „ţi se şede cu mărgele/ ca şi cerului cu stele”. Sunt foarte frumoase, linia melodică, toate sunt frumoase şi-ţi doresc să-ţi fie inima cum îţi sunt hainele de pe tine” – Grigore Leşe.
„Diana are un timbru vocal frumos, o voce inconfundabilă. Nu este o voce comună. Mai este mult până departe, dar este un început frumos” – Elise Stan. „Vocea nu e de la tine, e de Sus. Există şi s-a aprobat deja. Ai multă treabă, vreau să te văd în 2-3 ani de zile pentru că te văd ambiţioasă, cu un ceteraş lângă tine care să te ajute. Ai un potenţial fantastic” – Bogdan Simion.
„Mie îmi place foarte mult vocea ta. Şi dacă Dumnezeu a vrut ca tu să descoperi că ai voce, tot bunul Dumnezeu vrea să munceşti mult şi să ajungi departe” – Cornelia Rednic. Diana a fost susţinută în culise de mama ei, Gabriela, care o susţine mereu şi care a declarat că are un atelier de brodat costume populare, lucru ce a pornit de când Diana s-a hotărât să cânte.
Absolventă a Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţie a Universităţii „Babeş-Bolyai”, Diana Tănase a împletit frumos cariera de profesor cu cea de muzică.
O felicităm pentru prestaţia de la Televiziunea Română şi-i dorim mult succes pe mai departe în promovarea tradiţiilor frumoase din Ţara Năsăudului, din patria costumului popular, de la Salva.

Comentarii

26/05/22 09:18
Archiudean Florentin

Felicitari! Este o tânară promițătoare, dintr-o familie frumoasă!!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5