Felicitări ! Mădălina Oltean, alături de Cornelia Ardelean Archiudean, în platourile TVR, la „Vedeta populară”. Grigore Leşe: Glas ai ! Iuliana Tudor: O minunată tânără !

Folclorul din judeţul Bistriţa-Năsăud a fost aşezat, în sezonul VIII-a al showului „Vedeta populară” de la Televiziunea Română, la loc de cinste, nu mai puţin de opt concurenţi reprezentând judeţul în cele şapte ediţii de concurs. Faptul că judeţul nostru a avut atâţia reprezentanţi, în timp ce alte regiuni nu au avut nici măcar unul, dovedeşte dragostea pentru tradiţiile noastre în rândul celor care au menirea de a promova şi duce mai departe rădăcinile româneşti ale acestui neam.
Duminică ne-am întâlnit cu cântecul din zona de Câmpie al judeţului nostru adus în platourile TVR de Mădălina Oltean, cea care nu a uitat nici măcar o clipă de frumuseţea cântecului popular moştenit odată cu lada de zestre de la bunica ei, deşi viaţa a purtat-o, datorită inteligenţei, şi spre alte domenii, fiind consilier în Cabinetul Instituţiei Prefectului.
„Este arbitru de fotbal, predă matematică în orele libere şi are o diplomă de inginer în construcţii aerospaţiale. Şi, da, îşi găseşte timp şi pentru muzica populară”, a spus Iuliana Tudor.
În clipul de prezentare, Mădălina Oltean declară: „Sunt arbitru de fotbal din 2017, singurul arbitru feminin de centru de la noi din judeţ. Am arbitrat peste 100 de meciuri, iar în prezent activez la AJF Bistriţa-Năsăud şi sunt arbitru republican. În momentul în care păşesc pe teren, fotbaliştii de multe ori mă iau în râs, însă când fluier pentru organizare şi ţin şedinţa tehnică sunt foarte fermă, încep să se teamă. Încerc să fiu corectă şi să las jocul să decurgă corect. Aviaţa o am în suflet de când mergeam la mare cu Ansamblul folcloric „Doiniţa” la Zilele Marinei, unde m-am îndrăgostit de elicopterele militare, drept dovadă am absolvit Facultatea de Inginerie Tehnologică şi Management Industrial de la Braşov, specializarea Construcţii aerospaţiale”.
În prima probă a concursului, a prezentat doina din ritualul de seceriş „Dragu-mi-i la secerat”.
„Mă bucur că ai ales un cântec dintr-un rit agrar foarte important” – Bogdan Simion.
„Linia melodică a fost bine aleasă, într-o structură pentatonică. Glas ai, trebuie doar să construieşti” – Grigore Leşe.
În proba a doua, Mădălina Oltean a avut-o alături de ea pe doamna cântecului bistriţean Cornelia Ardelean Archiudean, cea care i-a fost mereu aproape, încă de la primii paşi pe drumul folclorului, fiind şi din aceeaşi comună, Teaca.
În studiourile Televiziunii Române s-a auzit în duet şlagărul „M-o făcut mama jucând”. „Vă îmbrăţişez. O minunată tânără aici, alături de dumneavoastră. Este onorant pentru orice copil aflat la început de drum să vă aibă alături, mai ales că aveţi atâtea să le împărtăşiţi, după ani de experienţă”, a spus Iuliana Tudor artistei CorneliaArdelean.
„Cu siguranţă, va duce folclorul mai departe, aşa cum l-a găsit la bunica ei din satul Archiud. Toate costumele i le-a dăruit bunica, a crescut-o cu mult bun simţ şi în dragoste pentru neamul nostru” – Cornelia Ardelean.
„Mie mi-a plăcut foarte mult momentul în sine, Mădălina s-a îmbinat foarte bine alăturându-se vocii doamnei Cornelia într-un mod plăcut. A fost un moment bun” – Elise Stan.
„Apreciez la tine faptul că ţi-ai ales două cântece grele. Unii oameni se întreabă dacă pot zbura şi-ţi recomandă să încerci de la sol, alţii încearcă de la etaj să vadă dacă reuşesc. Tu ai acest dar pe care-l socotesc destul de rar. Majoritatea concurenţilor care vin la noi aleg două-trei cântecele, hai să meargă probele. Tu ai ales nişte cântece foarte grele” – Bogdan Simion.
„Sunt minunaţi copiii care sunt crescuţi de bunici. Dacă vei rămâne ancorată în felul în care te-a crescut bunica, în vorbele ei, în portul care ţi l-a dat şi mai asculţi şi vorbele celor din jur, învăţând să selectezi dintre trăiri şi experienţă ce este bine pentru tine, vei ştii că destinul ţi-l faci tu şi viaţa este minunată. Să ai succes şi să ai încredere în tine pentru că ai o esenţă bună” – Elise Stan.
Pentru modul în care se apleacă asupra studierii tradiţiilor, deşi este o tânără care a studiat o facultate grea, dovedindu-şi astfel abilităţile de lider al generaţiei sale, Mădălina Oltean merită felicitări.
Mai subliniem faptul că are foarte mult bun simţ, că ştie să lase întotdeauna loc de bună ziua, ştie să mulţumească celor care sunt alături de ea, fapt ce face să fie îndrăgită de toţi cei care o cunosc.
Felicitări Mădălina că eşti în rândul oamenilor frumoşi şi deştepţi ai acestei ţări care se mândresc cu lada de zestre. Prin acest lucru vei avea doar de câştigat şi suntem convinşi că drumul tău, atât în carieră, cât şi în promovarea tradiţiilor va fi unul plin de bucurii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5