Fericiţii copii-îngeri de la Hăşmaşu Ciceului!

Ioan Lazăr

Un moment de fericire şi bucurie au trăit minunaţii, gingaşii, cuminţii şi frumoşii copii de la Şcoala Primară din satul Hăşmaşu Ciceului, comuna Uriu, în 19 aprilie a.c., când au primit, cu braţele deschise şi cu o imensă bucurie, vizita unei delegaţii alcătuită din dr. Marius Nicolae Pop – medic stomatolog, preşedintele Colegiului Medicilor Stomatologi din BN, membru al Clubului „Lions” din Bistriţa şi preşedintele Clubului Monarhiştilor Bistriţeni, Luca Roiban - manager firmă din Şieu Odorhei, membru al Clubului Monarhiştilor Bistriţeni şi jurnalistul Ioan Lazăr, care au fost încântaţi de căldura sufletească a acestor deosebiţi copii-îngeri, conduşi cu multă competenţă, profesionalism şi deosebit tact psiho-pedagogic de către prof. pentru învăţământul primar Daniela Cîrcu, cu implicarea şi ajutorul părintelui de suflet – PC preot paroh Marius Cîrcu (soţ), un preot care ştie să se dăruiască şi să dăruiască lumină şi speranţă în sufletele acestor făpturi minunate.
Această deosebită vizită, mult aşteptată la aceşti elevi, care nu au fost vizitaţi în ultima perioadă de timp, s-a datorat faptului că dr. Marius Nicolae Pop are o activitate susţinută în cadrul proiectului iniţiat de Clubul Lions Bistriţa, având parteneri Colegiul Meedicilor Stomatologi BN, DSP BN şi IŞJ BN, cu titulatura „Copii frumoşi, dinţi sănătoşi”, unde explică şi demonstrează elevilor cum să-şi menţină sănătatea danturii, dar mai ales tehnica periajului, dinţilor, făcând demonstraţii practice pe mulaje şi cu ajutorul planşelor, copiii fiind încântaţi de acest exerciţiu demonstrativ.
Dr. Marius Nicolae Pop a oferit, cu generozitate, câte o periuţă, o pastă de dinţi şi un pliant cu instrucţiuni de tehnica periajului dentar pentru fiecare din cei 11 elevi prezenţi, copiii mulţumind cu glasuri cristaline.
Din partea Clubului Monarhiştilor Bistriţeni – Luca Roiban a oferit fiecărui elev câte o pungă consistentă cu fructe, fapt ce i-a încântat pe copii, fructele contribuind la sănătatea dinţilor şi a corpului, iar Viorica Calo, membră a Clubului Monarhiştilor, a oferit fiecărui elev câte un frumos şi elegant pulover fabricat la firma pe care a deţinut-o.
Gesturi frumoase pentru copii frumoşi şi admirabili.
Prof. înv. primar Daniela Cîrcu a mulţumit pentru vizită şi darurile primite şi ne-a precizat că în ciclul primar şi clasa pregătitoare sunt înscrişi 11 elevi, din care, în clasa pregătitoare – 2, clasa I -1, clasa a II-a – 4, clasa a III-a – 1 şi clasa a IV-a – 3, natalitatea fiind foarte mică, nu mai sunt copii pentru şcolarizare şi este posibil ca această şcoală să dispară, să se închidă localul, copiii fiind nevoiţi să facă naveta la şcoala din Uriu.
PC preot paroh Marius Cîrcu ne-a relatat, cu modestie, că a fost primit la Castelul de la Săvârşin şi a susţinut un concert de colinde, în preajma Sfântului Crăciun, în 23 decembrie 2015, împreună cu micii şi talentaţii colindători Angela Maria Cîrcu, Cristian Mânzat şi fraţii gemeni Benedi şi Ana Florentina Cocian, fiind aplaudaţi şi apreciaţi de Majestăţile Sale Regale.
De asemenea, ne-a mărturisit, cu durere în suflet, că satul Hăşmaşu Ciceului este o localitate care se stinge treptat, natalitatea fiind foarte mică, în 5 ani au fost doar 4 botezuri şi în fiecare an au avut loc 5 sau 6 înmormântări, satul având 90 de gospodării, dintre care jumătate au doar câte un singur om care locuieşte în casă.
În satul care moare încet, mi-a fost dat să întâlnesc cel mai frumos şi tulburător zâmbet angelic al fetiţei Angela Maria Cîrcu, fetiţa-înger, care a fermecat-o şi pe ASR Principesa Margareta.
Satul Hăşmaşu Ciceului nu va pieri atât timp cât există zâmbetele copiilor-îngeri!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5