Flash-mob, prezentarea tehnicii din dotare, promovarea profesiei în Săptămâna Jandarmeriei Bistriţene

În data de 3 aprilie, Jandarmeria Română aniversează 165 ani de la înfiinţarea acestei arme, astfel că Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud a promovat o serie de acţiuni pe parcursul întregii săptămâni.

Sub sloganul “Săptămâna Jandarmeriei Bistriţene”, manifestările au debutat astăzi prin amplasarea unui punct de informare în Piaţa “Mihai Eminescu”, jandarmii prezentând un flash –mob, dar şi tehnica din dotare. “Vom face precizări pe linie de resurse umane în ceea ce proiveşte condiţiile care trebuie îndeplinite de tinerii care doresc să urmeze o carieră în Jandarmerie”, a declarat col. Florin Furnea, inspector şef al IJJ BN, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit şefului Jandarmeriei bistriţene, marţi, acţiunea se va repeta, între orele 12.00-15.00, în zona BIG, iar joi, în acelaşi interval orar, pe Pietonalul Liviu Rebreanu. Ziua de miercuri este rezervată jurnaliştilor, care se vor întrece în poligonul din Unirea în ...cucerirea  “Cupei Presei la Tir”.

          Vineri, de la ora 11.00, sunteţi invitaţi de comanda Jandarmeriei bistriţene pe Pietonalul “Liviu Rebreanu”, pentru a marca cei 165 ani de la înfiinţare. Ziua Jandarmeriei Române va fi marcată printr-un ceremonial militar, exerciţii demonstrative, prezentarea tehnicii din dotare etc.

        ***

Momentul care marchează întemeierea Jandarmeriei Române este 3 aprilie 1850 când, printr-un ofis domnesc, domnitorul Grogire Alexandru Ghica a aprobat hotărârea Divanului obştesc, semnând Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi. Prin această lege, s-a dat statutul juridic armei Jandarmeriei şi s-a stability principiile de organizare şi funcţionare. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5