Folclorul românesc, aplaudat de mii de bistriţeni

Chiar dacă timpul a fost nefavorabil, bistrițenii au înfruntat situația și au venit cu miile în Heidenfeld. Spre surprinderea unora care n-au văzut mulțimea venită să aplaude valorile folclorului românesc prezent la Bistrița noastră, aici la Heidenfeld chiar dacă a fost frig, chiar dacă a fost apă, folclorul a strălucit. S-a cântat, s-a dansat în bucuria unei sărbători care ne aparține.
Prima zi a fost a fost programată o seară românească cu ansamblul folcloric ”Doiniţa” (Casa Armatei) şi soliştii Gabriel Vârva, Raul Turda, Alina Pop, Silvia Ivan, Virginia Linul, Floarea Pop, Oniţa Ciuta, Emilia Pop Deac, ansamblul profesionist ”Meseşul” din Zalău, ansamblul folcloric ”Cununa de pe Someş” şi soliştii Octavia Andronesi, Ionela Lechinţan, Adina Băieşiu, Anton Todică, Cristina Livia Scurtu, Marioara Sigheartău, Alexandru Căpitan, Petre Petruse, , Marcel Avram. Invitaţi de onoare au fost Alexandru Pugna şi Cornelia Ardelean Archiudean, care au întregit atmosfera de sărbătoare. Evenimentul a fost prezentat de Mărioara Sigheartău. A doua zi au evoluat în faţa publicului ansamblurile folclorice ”Purtata” – Ungheni, ”Comori ardelene” - Turda, ”Someșul” – Beclean, ”Flori de romanați” - Dobrosloveni, Olt,”Poarta dorului” – Bran. Mariana Anghel şi Cristian Pomohaci au dat ţinută evenimentului. Sergiu Vitalian Vaida a fost cel care a prezentat seara.
Duminică, Ansamblul folcloric profesionist ”Țara Vrancei” din Focșani a susținut un spectacol de mare calitate din care ar avea mulți de învățat. Suite de dansuri din toate zonele folclorului, o orchestră excelentă și soliști de valoare în frunte cu directoarea ansamblului Maria Murgoci au încălzit pur și simplu sufletele celor prezenți. Cu o evoluție excelentă a fost prezent și ansamblul ”Flori de Romanați din Olt care au adus cu ei folclorul din partea de sud a României. Vedetele serii: Gelu Voicu, Maria Butilă, Emilia Dorobanțu, Florin Boita au creat momente de certă valoare artistică, aplaudate frenetic de un public deschis și iubitor de frumos. Atmosfera de mare spectacol și cadrul din Heidenfeld, cu toate interpretările, au oferit tuturor celor care au ochi să vadă și urechi să audă un concurs de excepție. Pentru cele 3 zile de sărbătoare, Centrul Cultural Municipal şi echipa de referenţi coordonată de prof. dr. Dorel Cosma, merită felicitări.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5