O sală arhiplină s-a bucurat, de Crăciun, de cel mai frumos eveniment din cariera artistei Mărioara Sigheartău
O sală arhiplină s-a bucurat, în prag de Crăciun, de concertul folcloric extraordinar al artistei Mărioara Sigheartău, ce aduce cântecul popular de pe Valea Bârgăului într-un nou album - „Azi la joc, mâine la sapă”, realizat cu orchestra condusă de Gavrilă Danciu. Evenimentul, prilejuit de lansarea CD-ului, a avut loc în sala mare de spectacole a Palatului Culturii Bistriţa, acolo unde Mărioara Sigheartău activează de ani buni la Ansamblul folcloric profesionist „Cununa de pe Someş”.
Managerul Palatului Culturii, dr. Dorel Cosma, i-a acordat, în ceas de sărbătoare, distincţia Palatului Culturii, însoţită de un Certificat de Excelenţă. La rândul lui, managerul Centrului Judeţean pentru Cultură Satu Mare, Robert Laszlo, din partea Consiliului Judeţean Satu Mare şi a instituţiei pe care o reprezintă, i-a oferit o distincţie „în semn de preţuire şi recunoştinţă pentru contribuţia esenţială adusă la promovarea culturii populare autentice”. O altă distincţie a fost acordată de Lucian Stroe, vicepreşedinte al Federaţiei Naţionale de Folclor, din partea Ansamblului „Flori de Romanaţi” Dobrosloveni, Olt, căreia i-a adăugat o medalie şi un trofeu.
„Mă bucur de fiecare dată când unul dintre colegii mei reuşeşte să aducă pe piaţă un nou eveniment de creaţie. Astăzi este sărbătoarea Mărioarei Sigheartău, care vine în faţa dumneavoastră, înainte de sărbătoarea Crăciunului, cu un moment deosebit. Albumul ce îl lansăm cuprinde 13 cântece, care vin parcă de undeva din vârful Munţilor Bârgăului, aducând bucuria în rândul ascultătorilor de muzică populară. Mărioara este un artist care ştie să se respecte. Textele din acest album sunt deosebite şi, împreună cu vocea, reuşesc să aducă în faţa dumneavoastră un adevărat depozitar de folclor autentic”, a declarat prof. dr. Dorel Cosma.
„Cununa de pe Someş este unul dintre dorurile mele importante. Cred că folclorul este una dintre nestematele pe care judeţul nostru le are. Mărioara Sigheartău are o ţinută excepţională, seamănă cu Lucreţia Ciobanu. Este frumoasă, dreaptă şi a evoluat foarte mult în ultimii ani”, a declarat primarul Ovidiu Creţu.
Alături de Mărioara au fost artişti îndrăgiţi ai folclorului românesc: Cornelia Ardelean, Cristian Pomohaci, Leontina Pop, Alexandru Pugna, Nelu Şopterean, Ion Drăgan, Dorina Oprea, Marian Stelea, Petre Petruse, Elisa Hechelciuc, Anca Branea, Ioan Cristian Ţăran.
De asemenea, au încântat publicul bistriţean Crina Praţa, Mariana Condrea, Andrei Romanică, Mălina şi Diana Pop, Florina Bălan, Teodora Simionca, Anton Todică, Cornelia Hoha şi Marian Predescu. În spectacol va fi prezent şi Grupul vocal „Bârgăuanca” şi Ansamblul profesionist „Cununa de pe Someş”, coregraf Teodor Puşcaş, dirijor Alexandru Demeter, director – Dorel Cosma. Evenimentul a fost prezentat de jurnalistul Menuţ Maximinian, realizator emisiuni radio-tv, alături de sărbătorită.
Spectatorii au răsplătit-o cu braţe de flori pe sărbătorită, concertul cu cântece frumoase, fiind cadou pentru spectatorii bistriţeni în prag de Sfinte sărbători.
https://www.facebook.com/PALATUL.CULTURII.BISTRITA/videos/2547690231994297/
Citiţi şi:
- (Video) Cununa de pe Someş, alături de Irina Loghin şi Cristian Pomohaci, în două spectacole în judeţul Mureş
- ”CUNUNA DE PE SOMEȘ” – REGAL FOLCLORIC LA PALATUL CULTURII MUREȘ
- Cununa de pe Someș a oferit mărţişoare muzicale pentru doamnele din Bistriţa şi Mureş. Invitaţi speciali Sava Negrean Brudașcu şi Nelu Şopterean
- Turneul Centenarului Marii Uniri, un tur de forţă în oraşele înfrăţite. Primarul Ovidiu Creţu: Cununa de pe Someş, ambasador excepţional al culturii noastre prin Europa
- Folcloristica, ţinută de gală
Adaugă comentariu nou