Forţa Civică: Donează o carte pentru românii din Moldova şi Transnistria

De vineri, tinerii bistriţeni din Forţa Civică vor putea fi întâlniţi pe stradă, unde vor împărţi cocarde tricolore în forma literei „T”. Potrivit preşedintelui organizaţiei de tineret, Ovidiu Chifa, această acţiune are ca scop “conştientizarea publicului asupra momentului dificil prin care trec românii din Transnistria, în contextul unei agresive politici externe ruse, precum şi greutăţile legate de utilizarea limbii materne şi de educaţia în limba română”.
În paralel, pentru a contribui la facilitarea accesului românilor de peste Prut şi din alte zone rupte de ţara mamă la cultura în limba română, Forţa Civică a demarat şi o campanie de colectare de cărţi. Acestea urmează să ajungă la Chişinău şi la Tiraspol
“În următoarea perioadă se va înfiinţa în Bistrita un punct de colectare la sediul partidului Forţa Civicã, pe str. Dornei nr. 35, unde va fi în permanenţă o persoanã care se va ocupa cu strângerea volumelor destinate românilor din Republica Moldova şi din Transnistria”, se arată în comunicatul remis redacţiei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5