Rocadă reparatorie

Fostul director adjunct Terente Ciui a revenit la Casa Judeţeană de Pensii

Liberalul Terente Ciui, demis de la conducerea Casei Judeţene de Pensii Bistriţa-Năsăud, la jumătatea anului trecut, ca urmare a apariţiei şi punerii în aplicare celebrei Ordonanţe de Urgenţă 37/2009, care instituia în deconcentrate numirile pe criterii pur politice - a fost repus în funcţie prin ordin de ministru.

Şi asta, nu pentru că ar fi schimbat galbenul liberal cu o altă culoare din spectrul politic, ci pur şi simplu pentru faptul că ministerele sunt obligate printr-o decizie a Curţii Constituţionale, care a anulat atât efectele OUG 37/2009, cât şi pe cele produse de la fel de celebra OUG 105/2009, să reinstaleze în posturile de directori executivi pe titularii de drept în locul rebotezaţilor directori coordonatori cu carnet sau susţinere de partid.

Terente Ciui a revenit pe postul deţinut anterior în cadrul instituţiei, de director executiv adjunct, în locul Otiliei Roman ce asigura interimatul. Ciui a condus destinele Casei Judeţene de Pensii din postura de director adjunct, timp de trei ani, între 2006- 2009.

Motivul schimbărilor puse în practică la nivelul primului sau celui de al doilea eşalon al şefiei deconcentratelor a fost declararea de către Curtea Constituţională drept neconstituţionale a celor două acte normative adoptate de Guvernul Boc1, alcătuit din PDL şi PSD, şi apoi de Guvernul Boc 2, format din PDL, UDMR şi independenţi, prin care directorii coordonatori sau coordonatori adjuncţi ai instituţiilor publice, numiţi pe vremea Guvernului Tăriceanu, au fost schimbaţi din funcţie şi înlocuiţi cu persoane susţinute de PSD sau PDL.

Directorii de deconcentrate instalaţi în funcţii pe vremea fostelor guvernări revin încet-încet pe posturi, după ce Curtea Constituţională a declarat neconstituţionale ordonanţele care au politizat pe fata funcţiile publice. Practic, la nivelul conducerii celor trei instituţii( Inspectoratul Şcolar Judeţean, Finanţele Publice şi Casa Judeţeană de Pensii) au revenit foştii şefi, care au fost desemnaţi în funcţii de conducere pe vremea Guvernului Tăriceanu. Deci, în glumă, se poate spune că liberalii au revenit la putere.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5