( Foto) Un spital nou la Bistriţa. Radu Moldovan: Sănătatea din județul nostru, la un alt nivel!

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud va dezbate, în şedinţa ordinară de joi, studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii „Extindere pavilion spital prin construirea unui corp de clădire 2S+P+4E cu pasarelă de trecere între clădirea existentă şi cea propusă”, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa. Potrivit documentaţiei, valoarea totală a investiţiei (cu TVA) este de 280,5 milioane lei, adică 59 milioane euro, durata de realizare a obiectivului fiind de 33 de luni, din care 23 de luni sunt rezervate execuţiei.

"Pregătim o investiție care va aduce sistemul de sănătate din județul nostru la un alt nivel! La şedința ordinaro a Consiliului Judeţean de la finalul acestei luni voi propune consilierilor județeni aprobarea indicatorilor tehnico -economici pentru extinderea unui nou corp al Spitalului Județean cu 4 etaje + pasarelă de legatură între corpul nou și cel existent. Suprafața desfășurată construită va fi de aproximativ 14.500 mp. Valoarea toatală a investiției va fi de aproximativ 60 milioane de Euro", a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan. 

          Investiţiile noi de extindere sunt prevăzute în zona pe care sunt amplasate corpuri mici anexe, în curtera spitalului, ce urmează să fie demolate. În noua clădire, la subsol vor fi amenajate un depozit şi un adăpost pentru protecţia civilă, iar la parter vor fi amplasate un garaj pentru personal, secţia dializă şi recepţie marfă. La etajul 1, pe lângă birourile pentru administraţie şi o sală de conferinţă de 150 de locuri, va fi amenajată Secţia ORL, cu 25 de paturi. La etajul 2 va fi Secţia de oftalmologie cu 25 paturi şi Secţia de cardiologie cu 55 paturi, din care 10 paturi pentru Un itatea de supraveghere şi tratament avansat al pacienţilor cardiaci critici şi o sală de operaţii cu angiograf. La etajul 3 este prevăzut Blocul operator – o sală de operaţii neurochirurgie, o sală de operaţie gastroenterologie, o sală de operaţie chirurgie plastică, o sală de operaţie oftalmologie – dar şi Secţia de neurochirurgie (15 paturi) şi Secţia chirurgie plastică (10 paturi). La etajul 4, vor fi Secţia de gastroenterologie (20  paturi) şi Secţia de neurologie cu 55 de paturi, din care 10 paturi sunt rezervate pentru Unitatea cu accidente vasculare cerebrale.  

          Investiţia este justificată prin faptul că va prelua mare parte din cazurile din judeţ şi nu numai specifice acestor specialităţi, evitându-se „încărcarea” centrelor universitare. De asemenea, în locul secţiilor de cardiologie şi neurologie se va muta secţia de recuperare, iar Secţia de oncologie va putea fi extinsă.

          Anul trecut, Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa a funcţionat cu 1048 de paturi din care 997 sunt pentru spitalizarea continuă, 38 sunt pentru spitalizarea de zi şi 13 sunt pentru UPU, în 19 secţii şi compartimente în spitalizarea continuă, o secţie de terapie acută, 11 specialităţi în spitalizarea de zi şi 21 de specialităţi în ambulatoriul spitalului.    

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5