Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud, depăşită de Herning-Ikast, 26-29. Horaţiu Paşca: Uităm să ne bucurăm de drum!

În faţa unei Săli Polivalente arhipline, aşa cum ne-am obişnuit deja, CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud a fost învinsă de formaţia daneză Herning-Ikast  Handbold, scor 26-29 (13-10). 

Pentru echipa noastră au marcat Valentina Ardean Elisei - 9 goluri, Natallia Vasileuskaya - 4, Dziyana Ilyina - 3, Magdalena Paraschiv - 3, Nicoleta Dincă - 2, Laura Pristăvița - 2, Mariana Costa - 2, Daniela Rațiu – 1. Darly Zoqbi de Paula a avut 9 intervenții reușite din 31 (29%). 

Pentru daneze au înscris  Emma Friis – 7 goluri, Helene Fauske – 7 goluri, Stine Skogrand – 5 goluri, Cecilie Brandt - 2 goluri, Sarah Iversen – 2, Annika Jacobsen – 2, Eggebaken Kristiansen – 2, Tonje Loeseth - 1 şi Julie Jensen - 1. Antrenor: Mathias Madsen 

De la Herning-Ikast, cea mai bună juncătoare a fost desemnată Emma Friis, în timp ce de la Bistrița a fost aleasă Valentina Ardean-Elisei.

Partida a fosr arbitrată de Michalis Tyaferopoulos şi Andreas Bethmann din Grecia, observator fiind Peter Eles din Ungaria.

***

„Din păcate, nu am reuşit să păstrăm ritmul din prima repriză. În repriza a doua, au fost destul de multe greşeli pe atac, ei au schimbat sistemul de apărare, s-au retras şi ne-au aşteptat să jucăm. Am şi avut ghinion la unele momente decisive în care am ratat în situaţii de 1 la 1 cu portarul, însă în handbal se întâmplă asta. Momentele cheie ale jocului nu au fost în favoarea noastră. Cred că ne-am grăbit şi în momentul în care am egalat, pentru că e o dublă în care fiecare gol contează. Una era săpleci de la egalitate, alta e să pleci de la minus 3.

Cred că nu mai cotează câte goluri am luat, câte am dat, ci cred că avem o singură şansă, să mergem în Danemarca, să încercăm să jucăm fără presiune cel mai bun handbal de care suntem noi în stare şi să sperăm până la capăt că ce e mai bun ni se poate întâmpla. În condiţiile în care nu ai avea speranţe sau  ai pleca victimă sigură, cred că ar trebui să ne apucăm de altceva, pentru că sportul presupune altceva”, a declarat antrenorul principal Horaţiu Paşca.  

 Acesta a spus că îi pare rău că nu a reuşit să ofere publicului bistriţean o victorie. „Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au fost în Sala Polivalentă.  Minunant să vezi o sală în picioare, e minunat să auzi o mie de oameni care te încurajează indiferent de rezultatul final. (...) Uitându-mă la extreama lor stângă, zâmbeşte în continuu şi ar fi făcut asta şi dacă ar fi pierdut. Cred că asta e diferenţa de mentalitate dintre noi şi ei, că ei se bucură întotdeauna de lucrurile pe care le fac, indiferent de rezultat. Noi suntem un pic obosiţi de presiunea rezultatului sau de finalul călătoriei şi uităm să ne bucurăm de drum. Ar trebui să ne bucurăm de tot ceea ce ni se întâmplă şi de toate lucrurile prin care trecem, pentru că nu ştim ce ne rezervă viitorul”, a concluzionat Horaţiu Paşca.

Alice Ardean-Elisei, declarată cea mai bună jucătoare de la Gloria 2028 BN,  a mulţumit publicului pentru că a împins de la spate echipa. „Ne aşteptam să fie un meci greu, aşa e în sport, câte o dată câştigi, câte o dată pierzi. Bineînţeles că Ikast merge acum cu prima şansă, DAR în sport se poate întâmpla orice. Avem încă şanse, mergem cu capul sus, nu avem ce pierde, decât să ne bucurăm de handbal şi Doamne ajută la o calificare. Vreau să mulţumesc publiculuipentru că ne-a susţinut de laînceput până la sfârşit şi ne-au ajutat în momentele foarte grele , ne-au împins de la spate să luptăm pânăla sfârşit”, a declarat Ardean-Elisei.  

Trebuie menţionat că danezele au experienţă şi tradiţie în această competiţie, pe care au şi câştigat-o, în 2002 şi 2011, şi au mai jucat o finală. Numai în ultimii patru ani, danezele au jucat două sezoane în Liga Campionilor, unde au fost şi în sferturi, iar în Cupa EHF a fost semifinalistă anul trecut. În prezent, echipa este pe locul 6 în liga din Danemarca.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5