GODACI CU GRIPA-N COADA

Am crezut ca numai ai nostrii “precum brazii” sunt pusi “zilnic si cotidian” pe tot felul de sotii. Dar se vede ca, asa precum lumea nu a cunoscut de la cea de-a doua conflagratie mondiala nici o clipa de pace, este de dorit ca, san nu beneficieze nici de liniste. Pai unde va treziti voi mai pamantenilor! Ca, iata, tratati criza financiar-economica mondiala cu “hai sictir”. Prin urmare, ia mai luati la barba o scatoalca, pentru a jindui cu adevarat dupa tinutul cu verdeata, singurul si unicul loc unde nu-i tristete si suspin. Asa ca, daca de cainii cu covrigi capitalisti in coada nu va sinchisiti, mai cunoastem noi o specie cu vrejul imbarligat. Le agatam in acesta o gripa si va parlim. Tot asa cum am procedat cu dumneaei, aviara. Ca si asa n-ati mai cunoscut pandemii de la surata spaniola a lui 1918. Iar voi romanasii ati cam uitat de ciuma lui Caragea si e cazul sa reflectati.

Alarma a fost data de aceasta data in Mexic. Dar nu chiar peste tot, ci in Cidad de … Capitala unde e concentrat cam toat atata “poporean” cat toata suflarea romaneasca. Au intrat “mintenas” in joc America mareata, ca fara de ea, nu-I slobod la vioara intaia. S-au prins in joc apoi canadienii, care insa au abandonat chestiunea mintenas, pentru ca “magareata europeana” sa pice pe maurii spanioli, pentru ca la cei egipteni s-a lasat cu “sucar” de gaze lacrimogene, ba chiar cu ceva focuri de arma, atunci cand s-a constatat ca se urmarea, in fapt, decimarea unor ferme de godaci urat mirositoare si nicidecum a “temutilor” virusi ai porcinei. In cei priveste pe chinezi, a fost pus chiar de un conflict diplomatic prin sechestrarea intr-un hotel de lux a catorva “pretendenti” la dedulcirea cu sorici contaminat. Pana si OMS-ul a dat-o cotita ne vrand in ruptul capului sa salte alerta peste al cincilea zaplaz, iar actualmente, cica lucrurile s-au mai ostoit pe motiv ca, stocurile de antigripale au scazut simtitor, iar tulpina microscopicului dusman planetar n-ar fi chiar atat de agresiva pe cat s-a crezut, de-i poate face fata si doamna tuturor medicamentelor, care aspirina se cheama.

Lovitura de gratie a venit insa de pe meleagurile carpato-danubiano-pontice. Pe de-o parte prin scoaterea de la vanzare a medicamentelor de profil din farmacii, tocmai pentru ca la noi n-a fost cazul de indopare, iar pe de alta parte, din pricina ca, pardalnicii de comunisti au inzestrat tara cu un institut “capabil a fi in stare” sa produca in numai trei saptamani de la decriptare, o cantitate de vaccin care ar satisface toate nevoile Europei. Ceea ce nu inseamna ca trebuie renuntat la spalatul pe maini, cu apa chioara incalzita la soare si sapun produs in casa, la rece, cel putin de “trei ori pe zi si-odata seara”. Mai ales inainte de mese, daca exista ce pune pe ele, ba chiar de e vorba doar despre ghiftuirea cu rabdari prajite unse cu… slanina de vulpe. Pentru ca de grija Comtim-ului am scapat la “momentul oportun”.

Acum pentru ca am deposit si “stranutul scroafei” credeti cumva ca o sa ne simtim mai bine? Paziti-va grija! Ca doar vin alegerile pentru Parlamentul continental si nici pe cele prezidentiale nu le-a mancat lupul. Vor fi din nou in voga aglomerarile umane, fara nici un fel de masca pe figura si stranuturi cu microbi politici in snopi. Drept urmare, vorba ceea, o sa ne lepadam de un Michiduta si o sa dam peste doi. Plus Talpa iadului care o sa ne afecteze in forta, cu tot imprumutul de la FMI cu tot. Ceea ce nu presupune sa nu aveti grije de porci! Nu doar pentru ca iarna nu-i ca vara, ci din pricina ca, iata, respectiva specie, in anumite situatii, roade si diamante, nu doar jir si manatarci.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5