Grupul TeraPlast susține proiectul POIM de eliminare a riscului de inundații în Bistrița-Năsăud
Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a purtat discuții cu Ministrul Apelor și Pădurilor, dl Ioan Deneș, pe marginea riscului de inundare a platformei industriale, în urma revărsării apei din albia râului Șieu, din zona parcului industrial. Evenimentele reprezintă efectul cantității mari de precipitații din perioada 20-22 mai 2019 în bazinul hidrografic Someș.
„Am mobilizat peste 100 de colegi din TeraPlast, TeraSteel și Wetterbest pentru construcția de diguri din saci de nisip pe o lungime de peste 800 de metri. Astfel, am reușit să prevenim inundarea zonelor mai expuse, respectiv depozitul de țevi PVC și PE. Cursurile râurilor din apropiere nu sunt amenajate, ceea ce este un factor de risc pentru investițiile de peste 100 de milioane de euro în Parcul Industrial și pentru stocurile ale căror valoare depășește 20 de milioane de euro. Sperăm ca implementarea proiectul POIM discutată astăzi să se realizeze cât mai repede pentru a elimina riscul inundațiilor în zonă.” a declarat Alexandru Stânean, Director General al TeraPlast.
Angajații Grupului TeraPlast au fost ajutați de compania CML din Bistrița. În Parcul Industrial au asigurat suport și reprezentanți ai Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa, ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistrița-Năsăud și ai Administrației Naționale Apele Române. Reprezentanții ISJU și dl Prefect al Județului Bistrița-Năsăud, dl Ovidiu-Victor Frenț, au monitorizat împreună cu managementul Grupului TeraPlast și ABA Someș-Tisa evoluția debitelor pentru a interveni în consecință.
Proiectul POIM discutat în cadrul întâlnirii este „Mărirea gradului de siguranță a acumulării Colibița, jud. Bistrița-Năsăud”, al cărui obiectiv central este reducerea riscului de producere a inundațiilor în bazinul hdrografic Bistrița. Domnul Ministru al Apelor și Pădurilor a fost însoțit vineri de către dl Prefect al Județului Bistrița-Năsăud - dl Ovidiu-Victor Frenț, dna Ioana Diaconescu – Director al Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa, dl Ștefan Rus – Director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistrița-Năsăud și de dl Vlad Marcoci – Director de Investiții al Administrației Naționale Apele Române.
Grupul TeraPlast și-a relocat unitățile de producție din municipiul Bistrița în Parcul Industrial TeraPlast în 2011, cu o suprafață de peste 200.000mp, în urma unei investiții de 36 milioane de euro. În prezent, în parcul industrial se desfășorară activitatea de producție a sistemelor din PVC, a sistemelor din polietilenă, țiglă metalică și panouri temoizolante, precum și reciclare.
Despre Grupul TeraPlast
Cu o tradiție de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este în prezent cel mai mare producător de materiale de construcții, cu capital românesc. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel România și Serbia, Wetterbest (Depaco), TeraGlass, TeraPlast Ungaria. Din aprilie 2019, business-ul de reciclare al Grupului se desfășoară în compania independentă TeraPlast Recycling.
Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA - este listată la Bursa de Valori București, sub simbolul TRP. Acțiunile TeraPlast sunt incluse în indicii BET-BK, BET-XT, BET-XT-TR și BET-Plus.
Citiţi şi:
- TeraPlast deține 99% din Depaco- Wetterbest
- Există rezerve suficiente de apă pentru satisfacerea, fără restricţii, a cerinţelor de apă pentru populaţie
- Apele Române Someș-Tisa: Rezervele de apă sunt suficiente pentru toate folosințele!
- Grupul TeraPlast anunță preluarea integrală a Cortina WTB de către Wetterbest
- Ioan Ţintean: Pericolul crizei apei în viitor, o ipoteză îngrijorătoare
Adaugă comentariu nou