Guvernul a alocat 5 milioane lei pentru extinderea Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa

În şedinţa de Guvern de marţi, executivul a aprobat transferarea sumei de 5 milioane lei către bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud pentru modernizarea şi extinderea Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud. O alocare similară a fost făcută şi pentru bugetul local al municipiului Timişoara în vederea extinderea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu”.

          Prin această hotărâre a fost modificată anexa 1 la HG 300/2014 pentru aprobarea sumelor care se alocă prin transfer spitalelor publice din reţeaua autorităţilor administraţiei publice locale, în baza contractelor încheiate între structurile de specialitate şi autorităţile administraţiei publice locale în subordinea cărora funcţionează respectivele unităţi şi a listei spitalelor publice beneficiare ale acestor sume, cu modificările şi completările ulterioare.

          La începutul lunii mai, când a fost inaugurată Secţia de obstetrică şi neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, autorităţile judeţene au reuşit să-l convingă pe premierul Victor Ponta, pe vicepremierul Liviu Dragnea şi pe ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, de necesitatea repartizării unor sume pentru finalizarea investiţiilor.

Suntem extrem de bucuros că am obţinut sprijinul Guvernului României de a deveni parteneri în finalizarea unui proiect extrem de important, şi anume finalizarea blocului operator. E angajamentul administraţiei locale că va finaliza partea cu construcţiile civile până la finalul anului viitor, iar Guvernul României, prin Ministerul Sănătăţii, plus alte resurse, ne vor sprijini pentru dotarea cu echipamente”, declara preşedintele CJ, Radu Moldovan. 

De cealaltă parte, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, prof. dr. Mircea Gelu Buta, menţiona că investiţiile vizează finalizarea blocului operator şi amenajarea unui heliport. 

Comentarii

27/08/14 11:45
victor busoi

nu e rau ca se aloca fonduri numai ca nu se face ceeace trebuie; era vorba de constructia a unui numar de sapte spitale regionale cand? Absolut nimic nu face guvernul PONTA - numai minciuni,plagiatori si excroci in frunte cu sova.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5