Încep pregătirile pentru Târgul Mare al Bistriţei. În municipiu a ajuns o delegaţie din Franţa ce pregăteşte o expoziţie de patrimoniu

Doris Cosma

Deşi Târgul Mare al Bistriţei se va derula în perioada 19-27 august, pregătirile au început deja, la Palatul Culturii ajungând o delegaţie din Franţa care pregăteşte o expoziţie de patrimoniu. După cum ne informează managerul instituţiei, dr. Dorel Cosma, o serie de costume de patrimoniu au venit la Bistriţa din diferite regiuni ale Franţei -Alsacia, Dauplines, Savoie (Pays Nantais Bretagne), Pointou, Provence, Champagne, Gascoane, Bigorre, Limousin, Lorraine Saintonge, Anjou, Aquitaine. De asemenea, timp de cinci zile, în municipiul nostru vor fi prezenţi Chassard Sylvia – vicepreşedintele CNGFF,Caillet Yolande, Perigaud Armele, Caittel Bernard – vicepreşedinte CNGFF, specialişti în patrimoniu. Francezii au venit pentru a vedea locul unde va fi vernisată expoziţia (Casa cu Lei) şi pentru a pregăti costumele de o valoare de patrimoniu inestimabilă, care vor fi expuse pe manechine. La o primă întâlnire, alături de francezi şi managerul Palatului Culturii, au fost prezenţi etnologul Menuţ Maximinian, artistul plastic Lucian Dobârtă, cel care se va ocupa de bunul mers al expoziţiei, precum şi preşedinta Societăţii Scriitorilor Bistriţeni – Elena M. Cîmpan, stabilindu-se deja câteva coorodnate pentru partea literară a Târgului Mare al Bistriţei, când vom avea oaspeţi şi scriitori din Franţa.
Expoziţia va constitui, cu siguranţă, o surpriză pentru bistriţeni, aducând în faţa acestora 20 de costume din patrimoniul cultural al Franţei, pentru care la Bistriţa s-au asigurat condiţii de protecţie, făcând parte din zestrea culturală a Franţei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5