Indemnizaţii de creştere a copilului! Trei dosare penale pentru evaziune fiscală, înşelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au întocmit 3 dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată. Vizate sunt 3 societăți comerciale care ar fi înregistrat cheltuieli nereale, reprezentând salariile unor persoane care au solicitat și primit ulterior indemnizații de creștere a copilului.

"Astfel, din investigațiile efectuate, a reieșit că, în perioada anterioară calculării cuantumului indemnizației, societățile în cauză ar fi acordat salarii și de 15 ori mai mari, comparativ cu perioada anterioară, iar veniturile nu ar fi fost realizate din activități lucrative prestate efectiv la respectivele unități economice. În acest sens exemplificăm unul dintre cazuri, în care societatea comercială ar fi înregistrat cheltuieli în cuantum total de 141.954 lei, reprezentând salariu acordat lunar si cuprins între 16.380 -17.998 lei, începând cu cea de-a șasea lună înainte de naștere, pentru o femeie de 30 de ani, din Bistrița, în contextul  în care anterior a avut un salariu în cuantum de 1.162 lei", se arată în comunicatul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice continuă cercetările în vederea documentării și probării activități infracționale a celor implicați.

        

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5