Polițiștii cercetează două mămici din Bistriţa care au obținut indemnizații de creștere a copilului de 8000 lei/lună!

În urma controalelor efectuate, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au  întocmit două dosare penale privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, și fals în declarații.

„Din investigațiile efectuate a reieșit faptul că, în perioada februarie - septembrie 2019, o societate comercială ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive constând în acordarea drepturilor salariale unei angajate în vârstă de 38 de ani, din Bistrița, eliberând în acest sens o adeverință despre care există suspiciunea ca ar conține date nereale cu privire la veniturile obținute.

Ulterior, femeia ar fi folosit adeverința, ar fi declarat în mod fals că a desfășurat activități lucrative în cadrul societății respective și astfel ar fi beneficiat, pe nedrept, de o indemnizație de creștere a copilului în cuantum de 8500 lei/lună”, se arată în comunicatul IPJ BN.

De asemenea, în perioada aprilie 2019- ianuarie 2020, în vederea obținerii unei indemnizații pentru creșterea copilului, o altă femeie, în vârstă de 31 de ani, din Bistrița, ar fi declarat în fals și ar fi depus adeverințe conform cărora ar fi realizat venituri de peste 111.000 lei din activități independente, existând discrepanțe majore comparativ cu veniturile realizate anterior perioadei pentru care se calculează indemnizația. Astfel, ar fi beneficiat, pe nedrept, de o indemnizație lunară în cuantum de 7892 lei.

Polițiștii de la investigarea criminalității economice continuă cercetările în cadrul celor două dosare penale întocmite.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5