Infrastructura rutieră, prioritate la Runcu Salvei. Primarul Anchidim Pavelea: Sperăm să avem un constructor şi pentru drumurile forestiere

           Administraţia locală din Runcu Salvei are în derulare un proiect de modernizare a infrastructurii rutiere, care vizează asfaltarea drumurilor de interes local, pe o lungime de peste 6 km. „Este un proiect mai amplu, pentru că nu avem doar lucrări de asfaltare, ci şi construirea a două poduri, podeţe, plus apărări de mal prin anrocamente şi zid de sprijin din beton. Valoarea investiţiei finanţată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală este de 5,9 milioane lei. Firma care şi-a adjudecat licitaţia – Dimex Company, a realizat deja o parte din apărările de mal, dar a lucrat şi la fundaţia drumului”, ne-a declarat primarul Anchidim Pavelea.

          De altfel, Primăria Runcu Salvei a depus deja un nou proiect de asfaltări de străzi la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, pentru a obţine finanţare prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, cu o valoare de 3 milioane lei.

          În ceea ce priveşte proiectul de modernizare a infrastructurii forestiere, proiect de un milion de euro prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, aici speranţele se leagă de găsirea unui constructor. „Am refăcut documentaţia tehnică şi am actualizat preţurile, pentru că, în comparaţie cu acum trei ani, erau  subevaluate. Am avut două proceduri de achiziţie publică, însă nu s-a prezentat nimeni. Normal, a crescut valoarea proiectului şi implicit şi partea noastră de cofinanţare. Săptămâna această vom încărca din nou documentaţia în sistemul electronic şi sperăm să avem şi un executant, mai ales că este vorba despre fonduri europene, iar anul viitor ar trebui să-l încheiem, dacă nu vom obţine o derogare”, ne-a explicat edilul runcan. Proiectul prevede modernizarea unei reţele de 11 km de drumuri forestiere, din care 2 km vor fi asfaltaţi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5