Drumul de centură de la Runcu Salvei, finalizat în perioada următoare! Proiecte de modernizare pentru drumuri forestiere şi străzi

Infrastructura rutieră reprezintă una dintre priorităţile administraţiei locale de la Runcu Salvei, trei astfel de proiecte fiind în implementare. Primăria Runcu Salvei a reuşit să atragă atât fonduri europene, cât şi guvernamentale, însă a finanţat o astfel de investiţie şi din bugetul local.

Potrivit primarului Anchidim Pavelea, “drumul de centură de la Runcu Salvei este aproape de finalizare”, urmând ca pe tronsonul de 2 kilometri să fie turnat stratul de uzură şi să se mai lucreze la acostamente etc. Valoarea acesui proiect finanţat exclusiv din bugetul local este de aproximativ 2,5 milioane lei.  

Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, etapa a II-a, la Runcu Salvei vor fi modernizate drumuri de interes local. Practic, este vorba despre asfaltarea a 7 kilometri de strpzi din localitate, valoarea acestei investiţii fiind de 6,9 milioane lei. Proiectul se află în procedura de achiziţie public, pentru proiectare şi execuţie.

Autorităţile locale din Runcu Salvei au reuşit să atragă şi fonduri europene, prin Programul Naţional de Dezvolatre Rurală 2014-2020. Dacă proiectul pentru modernizararea drumurilor agricole a fost declarat eligibil, însă fără finanţare, pentru modernizarea drumurilor forestiere au fost şanse mai bune. Proiectul în valoare de 1 milion de euro vizează 11 kilometri de drumuri forestiere, care vor fi, pe anumite tronsoane, asflatate, dar şi pietruite. Licitaţia pentru elaborarea proiectului tehnic a fost deja adjudecată, fiind demarată procedura de achiziţii publice pentru execuţia lucrărilor.

Sunt investiţii majoare, pentru care Primăria Runcu Salvei trebuie să asigure şi o parte de cofinanţare substanţială, astfel că bugetul comunei trebuie foarte bine proporţionat pe priorităţi.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5