Inspectoratul Şcolar Judeţean a solicitat Ministerului alocarea a 50 de microbuze şcolare

         În prezent, la nivelul judeţului există 90 de microbuze şcolare care asigură transportul elevilor, majoritatea aparţinând de consiliile locale, cu diferite stadii de uzură tehnică.

         „Foarte multe sunt într-un stadiu de uzură destul de mare şi astfel am făcut solicitări la Ministerul Educaţiei pentru 50 de microbuze, dintre care 43 în mediul rural şi şapte în meidul urban. În ceea ce priveşte siguranţa elevilor, există proceduri la nivelul fiecărei şcoli, pentru că sunt condiţii diferite de transport. Există şi cadre didactice care fac naveta cu aceste microbuze, alteori sunt doar elevii. Fiecare şcoală şi-a organizat transportul elevilor şi respectarea normelor de siguranţă, în funcţie şi de distanţa pe care o parcurge microbuzul”, a declarat inspector şcolar Monica Buboly, purtător de cuvânt al IŞJ B-N, în cadrul unei conferinţe de presă.

         În situaţiile în care un microbuz s-a defectat şi a avut nevoie de reparaţii pentru o perioadă mai lungă de timp, autorităţile locale au închiriat un vehicul pentru transportul elevilor, aşa cum a fost cazul la Budeşti. „Ni s-au dat asigurări de la Minister că în acest an va fi un program naţional de achiziţie de microbuze. Noi le-am centralizat, în paralel a făcut-o şi Consiliul Judeţean prin primării. S-a făcut apel să se solicite microbuze ca să se desfiinţeze structurile cu clasele simultan, fiindcă acolo rezultatele şi calitatea actului didactic sunt destul de scăzute”, a completat inspectorul şcolar general Camelia Tabără.

         Şeful IŞJ B-N a menţionat că nu cunoaşte cazuri în care microbuzele şcolare să fie supraaglomerate, însă a recomandat ca elevii să fie transportaţi în condiţii de maximă siguranţă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5