Cea mai mare dezamăgire

Inspectorul şcolar general Aurelia Dan: Nu am putut să cred că la nivelul unei şcoli poate exista atâta ură, atâta conflict între cadrele didactice!

Inspectorul şcolar general Aurelia Dan a dezvăluit, în cadrul şedinţei cu directorii, cea mai mare dezamăgire pe care a simţit-o, atât ca dascăl, cât şi ca inspector şcolar general.

          „Am trăit zilele acestea cea mai mare dezamăgire pe care puteam să o trăiesc ca inspector, ca profesor şi ca inspector şcolar general. Nu am putut să cred că  la nivelul unei unităţi de învăţământ poate exista atâta ură, atâta înverşunare, atâta conflict între cadrele didactice cum a ieşit la iveală în aceste zile în care s-au ales membrii Consiliului Profesoral în Comisiile de interviu. Cred că a fost ocazia care a oferit  cea mai spectaculoasă imagine a realităţii din sistem. Suntem o categorie socială, profesională dezbinată. Singuri, dezbinaţi, fără o capacitate minimă de a ne tolera unii pe alţii, de a fi autentici, de a ne spune unii altora ce ne deranjează şi, da, după aceea, de a fi solidari în a alege servicii educaţionale pozitive pentru elevii noştri. În continuare, în aceste lupte interne, vă întreb, stimaţi colegi, unde sunt copiii, unde sunt elevii pe care îi invocăm tot la a doua afirmaţie? Că elevul contează, că şcoala este incluzivă, că promovăm toleranţa, comunicarea eficientă. Venim la concursul de directori cu toate aceste deziderate”, a spus Aurelia Dan.

          Aceasta le-a transmis candidaţilor să se ţină de promisiunile incluse în planul managerial, chiar dacă vor deveni nepopulari în rândul colegilor. „Nu puteţi fi populari într-o funcţie de conducere. Dacă mai aveţi această iluzie, vă repet: vreţi să fiţi populari, deveniţi lider de sindicat! Un director nu are cum să fie popular atâta timp cât este responsabil pentru activitatea educaţională şi pentru decizia pe care o ia. Fiţi însă corecţi, lideri, influenţaţi în bine cât mai mulţi oameni din jurul vostru, fiţi model pentru părinţi, elevi şi comunitate!”, a adăugat inspectorul şcolar general.

          La nivelul judeţului sunt 99 de candidaţi pentru funcţii de director şi director adjunct în 87 unităţi de învăţământ, şapte dintre aceştia având câte două sau trei opţiuni, iar doi candidaţi chiar patru opţiuni. Interviul se va susţine în patru centre din municipiul Bistriţa în perioada 16-24 noiembrie. Din comisii, vor face parte doi profesori titulari din unitatea de învăţământ, un reprezentant al autorităţii locale, un reprezentant al unui agent economic din zona resursei umane.

          Aurelia Dan a dat asigurări că indiferent de potenţialele conflicte care ar putea exista între membrii comisiei şi candidat, proba se va susţine conform procedurii, fără a se lăsa loc dezbaterilor şi răfuielilor.

Comentarii

13/11/21 13:03
Poarta Transilv...

Cine trage sfori în școli?
Cine trage și se ceartă?
Bistriță, bătrână poartă
Asediată de mongoli!

Șobolani, guzi ori soboli
Ar dori ca să fii spartă?
Bistriță, bătrână poartă
Asediată de mongoli!

Pândiți de moderne boli,
Ne croim iar altă soartă?
Bistriță, bătrână poartă
Asediată de mongoli!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5