Instituţia Prefectului: A fost depusă o singură coroană, în semn de unitate. Aceasta a fost şi din partea deputatului Ionuţ Simionca

Ziua Națională a României din An Centenar a fost organizată în spiritul Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, în spiritul unității, colaborării  și înțelegerii care au făcut posibilă Marea Unire. Așadar, este regretabil că domnul Președinte al Partidului Mișcarea Populară Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, duce acest mare eveniment în derizoriu, implicându-l într-un scandal.

Astfel, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud se vede nevoită să răspundă acuzației acestuia, referitoare la faptul că nu a fost lăsat să depună o coroană de flori în data de 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naționale a României, la Bistrița.    

Acesta prezintă doar o parte a comunicării care a avut loc, omițând faptul că a trimis cererea în data de 29.11.2018, cu două zile înainte de eveniment, dar i s-a răspuns în aceeași zi, iar în adresă a fost menționat că:

În semn de unitate, va fi depusă o singură coroană de flori din partea tuturor „autorităților publice centrale, județene și Garnizoana Bistrița”, fiind specificat acest lucru și pe panglică.

Așadar, această coroană a fost și din partea dlui. deputat Ionuț Simionca.

Mai mult, a fost precizat că poate să depună o altă coroană de flori, tot conform al. 4, art.16 din legea 215/2016, după încheierea ceremoniei oficiale, dl. deputat nefiind mandatat să reprezinte Parlamentul României și, deci, neîncadrandu-se în prevederile lit. (b) alin. (3) a art.16 din Legea 215/2016.

În concluzie, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud nu i-a îngrădit acest drept domnului Președinte al Partidului Mișcarea Populară Bistrița-Năsăud, dimpotrivă, l-am invitat să sărbătorim împreună Ziua Națională a României, în an centenar, și să depună alături  de  toate autoritățile, coroana de flori la monumentul poetului Andrei Mureșanu din Piața Centrală.

De altfel, dl. deputat Ionuț Simionca a dat curs invitației și a participat atât la depunerea de coroane, cât și la parada militară împreună cu oficialitățile prezente, fapt pe care l-am apreciat.

 

 

Comentarii

06/12/18 15:24

İată ce ne spune legea:
LEGE nr. 340 din 12 iulie 2004 (*republicata*) privind prefectul si institutia prefectului*)
ART. 1
(1) Prefectul este reprezentantul Guvernului pe plan local.
*
(2) GUVERNUL NUMEŞTE câte un prefect în fiecare judeţ şi în municipiul Bucureşti, ……..
* Prin urmare, şeful Guvernului nu este nicăieri în lume Ministrul de Interne.
Logica (şi Legea) ne învaţă că doar cel ce NUMEŞTE poate să şi DESTITUIE.
Cam pe aici s-a încurcat bravul nostru deputat. Pe la logica de Grădiniţă (GRUPA-MARE).
Pentru un parlamentar Român, este de înţeles că n-a înţeles.
*Şi-apoi, Simionca vroia EL să depună singur o coroană, atunci și acolo, să vadă poporul ce mândru și patriot deputat are în persoana lui, evident!
* Bineînțeles că nimeni nu l-a oprit să depună coroana respectivă DUPĂ eveniment, dacă dorea musai acolo, SAU putea să o facă în alte parte, așa cum au făcut alți bistrițeni la monumentul din fața blocului Lama, sau la cimitir în zona „eroilor”, sau la Monumentul Eroilor din Piața Petru Rareș, sau în satul Coasta la monumentul de acolo, la Ciceu-Cristești, Târlișua, etc.
Numai că... acolo nu mai era lume, nu mai era presă, era puțin cam... degeaba! …

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5