( Interviu) LEEA, artista din Spania cu rădăcini bistriţene

 

S-a născut în Barcelona, însă vorbeşte perfect româneşte Iubeşte Valea Ţibleşului, de acolo de unde este mama ei ( din Dumbrăviţa) şi este noua voce din Spania. De curând a lansat şi un videoclip-ONE IN A MILLION . Azi, v-o prezentăm pe LEEA ( Andreea Pleş Haiduc). Frumoasa artistă cu rădăcini în Dumbrăviţa. Cum să nu mă bucur ? O nouă voce din satul meu !

 

           Rep: - Deşi te-ai născut în Spania, porţi în sufletul tău şi România pentru că părinţii tăi sunt născuţi pe meleagurile noastre, mama pe Valea Ţibleşului, la Dumbrăviţa, şi tata în Maramureş. Când ai ajuns prima dată în România?

          LEEA:  - De micuţă, la câteva luni, fiind botezată aici. Când am crescut, mi-am dat seama de furmuseţile naturii, care în România sunt pe primul loc. Aici mă simt liberă, nu este ca în Spania. Vin în fiecare an în vacanţă. Eu mereu zic că prin acte sunt din Spania, iar prin sânge din România şi sângele este mai important.

          Rep.: - Ştiu că-ţi plac tradiţiile noastre şi, dacă designerii internaţionali preiau din motivele costumelor noastre populare, poate te gândeşti şi tu, ca într-un viitor videoclip, să promovezi şi aceste costume, pentru că sunt convins că ar face senzaţie.

          LEEA: - Am costum tradiţional din zona Maramureşului, făcut la comandă şi incluzând toate elementele şi, de câte ori avem evenimente şi îmbrac acest costum, toată lumea se uită după mine şi doresc să se fotografieze.

          Rep: - Care zonă este mai frumoasă – Maramureşul sau Valea Ţibleşului? Cum îi împaci pe părinţi când te întreabă?    

LEEA: - Îmi plac ambele zone, pentru că sunt frumoase. Deşi eu sunt născută în Spania şi toată viaţa mea am petrecut-o acolo.

Rep: - Care este povestea cu muzica?

LEEA: - Am început să cânt de la trei ani, la Şcoala de Muzică,  în catalană, apoi am urmat cursuri la Academia de Muzică. M-am îndrăgostit şi de pian. De la 12 ani am aceeaşi profesoară, o artistă foarte cunoscută în America, care ştie cum este cu lumea artistică şi cum trebuie să fie un cântăreţ.

Rep.: - Ce ştii despre muzica românească? Ai studiat-o?  

LEEA: - Am prieteni mulţi care sunt cântăreţi de muzică populară în România  şi vreau să vă spun că-mi place şi mie muzica populară, dar ascult şi muzica uşoară românească, îmi plac mult artiştii de aici, spre deosebire de Spania, unde mai mult îşi păstrează limba în cântece. Artiştii români au şi cântece în limba engleză, putând avea o circulaţie internaţională.

Rep.: - Cum se promovează artiştii în Spania? Merg pe la televiziuni, au impresari?

LEEA: - Eu am manager şi depinde de profilul muzical, de modul în care se realizează evenimentele. Emisiunile din Spania nu se prea fac cu artişti şi, dacă faci un interviu, nu şi cânţi automat. Promovarea se face mai intens pe radio şi pe canalele de youtube. Spectacolele nu sunt de genul Zilele Barcelonei, ci fiecare artist îşi organizează propriile concerte.

Rep.: - Ce nu este în Spania şi are România?

LEEA: - Zăpadă, mi-aş dori să vin o dată să văd zăpada aia mare de aici, să mă dau cu sania, să mă bulgăresc. Mi-aş dori să vin o dată şi de sărbătorile de iarnă aici.

Rep.: - De unde numele de scenă LEEA?

LEEA: - Pe mine mă cheamă Andreea şi mi se părea prea lung şi cu acest nume avem artişti în România şi, aşa cu o literă în faţă şi cu ultimele trei din numele meu, a apărut LEEA.

Rep.:  - Mai ai şi alte pasiuni în afară de muzică?

LEEA:  - Am studiat dansul, am făcut gimnastică, dar şi teatru şi am jucat şi într-un film în Spania. Filmul a avut un ecou deosebit pe micile ecrane.

Rep: - Ştii foarte bine româneşte. Acasă vorbiţi româneşte?

LEEA: - Da, numai româneşte, cu toate că la început, când părinţii mă întrebau le răspundeam în spaniolă, dar până la urmă a trebuit să-mi dau drumul la vorbă pentru că altfel, când veneam aici, nici cu bunica nu puteam să mă înţeleg.

Rep.: - Ai lansat, de curând, un viceoclip.

LEEA: - Videoclipul „One in a Million”  este făcut în Barcelona, filmările au mers foarte bine, deşi au fost foarte mulţi dansatori şi actori.Sper să fie pe placul spectatorilor.

Rep: - Ce le spui spaniolilor despre români?

LEEA: - Că sunt foarte deschişi, foarte cumsecade şi să vină să viziteze această ţară minunată.

Rep: - Îţi doresc să ai o ascensiune frumoasă pe scenele din Spania şi din România.

rel="nofollow" target="_blank">

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5