( Interviu) Roxana Paşc, candidat independent: Merităm să fim în frunte. Haideţi să redăm împreună Şieului strălucirea de altădată!

Viceprimarul Roxana Paşc, inginer de profesie, este candidat independent pentru funcţia de primar al comunei Şieu, la alegerile locale parţiale din 11 iunie. Administraţia o cunoaşte bine, la fel şi probleme comunităţii, fiind consilier local în Șieu începând din 2008, iar din acest an îndeplinește funcția de viceprimar.
 
Rep.: Sunteţi printre puţinele doamne din judeţul nostru care au curajul să candideze pentru o funcţie de primar, iar, din păcate, niciuna dintre candidate nu a acces în această funcţie. Ce v-a determinat să intraţi în această luptă pentru alegerile parţiale din 11 iunie?
Roxana Paşc: Nu este vorba de curaj, este vorba despre datoria pe care o am faţă de această comună minunată. Şieu este locul unde m-am născut şi locuiesc în prezent. Iubesc locul acesta şi mă doare când văd că, odată cu fiecare zi ce trece, pierde din strălucirea pe care a avut-o cândva. Avem o comună bogată cu oameni harnici, dar care de  prea multa vreme este prost administrată. Acest sentiment îl au mulţi dintre locuitorii comunei Şieu. Pentru asta am hotărât să intru în politică şi să mă implic în administrarea comunei.
Rep.: Sunteţi singura femeie, cred, viceprimar din judeţul nostru în acest mandat 2016-2020. Cum aţi gestionat activitatea în domeniul administrativ?
Roxana Paşc: Nu este uşor deloc. Încă sunt destui care se opun progresului şi modernizării comunei Şieu. Sunt destui care preferă lipsa de organizare şi disciplină, pentru ca astfel să-şi poată atrage tot felul de avantaje necuvenite. Dar mă consider o femeie puternică şi am acţionat de fiecare dată când am aflat că cineva încalcă vreo lege sau regulile comunei, chiar dacă am fost ameninţată şi intimidată.
Rep.: De ce credeţi că aţi putea fi un bun primar pentru comuna Şieu?
Roxana Paşc: Eu vin cu o abordare nouă. Primaria este la dispoziţia locuitorilor şi nu invers. Priorităţile comunei trebuie stabilite de către toţi membrii comunităţii, nu doar de către o mână de oameni. Astfel am de gând să implic în luarea deciziilor importante, strategice ale comunei, atât comunitatea tânără cât şi pe cei mai experimentaţi şi înţelepţi. În acest sens, voi crea două grupuri consultative: Sfatul Tinerilor şi Sfatul Bătrânilor, cu care mă voi întâlni periodic pentru a analiza direcţia în care merge comuna şi pentru a stabili priorităţile pentru  viitor.
Rep.: Care sunt priorităţile de dezvoltare ale comunei cu care veniţi în faţa oamenilor  pentru a le cere votul?
Roxana Paşc: Am avut câteva întâlniri cu locuitorii comunei Şieu, cu cei tineri dar şi cu bătrânii satului,  cu cei care muncesc în agricultură sau sunt angajaţi în judeţul nostru şi am stabilit o serie de lucruri care trebuie făcute imediat.
Cu toţii ne dorim ca satele noastre să arate ca “afară”, să fim mândri de ordinea şi curăţenia locului, când ne vizitează cineva, iar pentru ca aceasta să se întâmple, trebuie să rezolvam câteva lucruri ce ţin de infrastructură.
Iată câteva dintre proiectele pe care vreau să le realizăm în comuna Şieu!
·         Trebuie să finalizăm sistemul de apă-canal din Şieu şi să-l facem operaţional – trebuie ca toţi locuitorii din Şieu să beneficieze de această investiţie şi facilitate
·         Depozit de lemne de foc la dispoziţia locuitorilor din comuna Şieu – pădurile comunei vor fi exploatate prioritar pentru asigurarea nevoilor locuitorilor şi doar dacă avem surplus vor fi valorificate spre alţi beneficiari.
·         Toate drumurile principale şi secundare trebuie  să le asfaltăm.
 
Trebuie să sprijinim agricultura şi afacerile locale, ştiţi cum se zice „Oameni Bogaţi, Comuna Bogată”. Primăria să se implice în stimularea locuitorilor, în special a tinerilor, în a-şi deschide ferme sau afaceri locale. Pentru asta mă voi implica într-o serie de proiecte cum ar fi:
·         Birou de Consultanţă pe lângă Primărie - se va acorda consultanţă gratuită pentru obţinerea de finanţări pentru agricultură şi afaceri locale
·         Piaţă modernizată – amenajarea unei zone specială pentru vânzarea produselor agricole: lapte, carne, brânză
·         Solutii pentru desfacerea şi valorificarea produselor agricole: cereale, lapte, carne, lână
 
Nu în ultimul rând, păstrarea tradiţiilor şi a portului popular şi posibilităţile de a petrece timpul liber sunt aspecte foarte importante pentru locuitorii din Şieu, la fel ca şi munca. Pentru asta sunt câteva proiecte pe care le putem face fără prea mult efort, trebuie doar voinţă şi interes din partea Primăriei:
·         Internet WiFi Gratis în centrul celor 4 sate ale comunei
·         Reactivarea Căminului Cultural din Şieu, unde s-a făcut o investiţie foarte mare şi care în prezent stă nefolosit. Aici vor fi organizate spectacole de muzică şi dansuri populare, spectacole ale trupei de teatru de la şcoala din Şieu precum şi diverse ateliere pentru meşteşugurile locale.
·        Implicare în găsirea de sponsori pentru echipa locală de fotbal şi pentru organizarea unor competiţii de motocros, dorite de către tinerii din comună.
Toate acestea sunt necesare, iar dacă voi reuşi să obţin votul locuitorilor pentru funcţia de primar, voi face tot posibilul pentru a fi realizate rapid.
 
Rep.: De ce să aleagă electoratul o femeie, iar nu un bărbat în funcţia de primar?
Roxana Paşc: Nu cred că acesta este un criteriu corect pentru a alege un primar. Eu nu doresc să fiu aleasă primar pentru că sunt femeie. Sper că locuitorii comunei Şieu mă vor alege pentru această funcţie pentru că sunt o persoana hotărâtă să schimbe în bine această comună şi să-i redea  strălucirea  de altă dată. Vreau ca Şieul să fie din nou una dintre cele mai frumoase şi mai bogate comune din judeţ şi, de ce nu, din ţară.
Rep.: Transmiteţi un mesaj pentru electoratul comunei Şieu.  
Roxana Paşc: Ne place să privim în TRECUT, să ne amintim de strălucirea da altădată a comunei Şieu, ne place să credem că în VIITOR comuna Şieu poate să arate ca o comună europeană. Dar NU NE PLACE PREZENTUL, nu ne place cum arată comuna Şieu acum, unde a ajuns din cauza unei proaste administraţii. Avem o comuna bogată, cu oameni harnici şi muncitori.  Suntem în stare şi merităm să fim în frunte.  Haideţi să redăm împreună Şieului strălucirea de altădată!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5