În Bistriţa-Năsăud,

Investiţii de peste 100 de milioane lei vor fi licitate de CNADNR

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale SA DIN România (CNADNR) intenţionează să deruleze în judeţul Bistriţa-Năsăud, începând cu acest an, o serie de investiţii majore care depăşesc valoarea de 100 milioane lei, fără TVA. CNADNR şi-a anunţat intenţiile investiţionale care privesc judeţul nostru pe site-ul e-licitatie.ro, demararea procedurilor de achiziţie urmând să înceapă din luna aprilie.

Cea mai mare sumă este repartizată pentru lucrările de refacere şi consolidare a infrastructurii rutiere după identificarea cauzelor ce determină alunecările, pe DN 17 C, pe trei tronsoane a căror lungime depăşeşte 18 kilometri. Potrivit anunţului de intenţie al Companiei naţionale, valoarea estimată a acestor lucrări de construcţii (inclusive podeţe), fără TVA, este de 59,031,555.79 lei, fondurile fiind asigurate de la bugetul de stat şi din fonduri externe. Data prevăzută pentru începerea procedurilor de adjudecare este de 11 august, iar investiţia ar urma să fie finalizată în termen de doi ani de la desemnarea firmei executante.

Pentru varianta ocolitoarea amunicipiului Bistriţa, procedurile de licitaţie vor demara în 12 septembrie. CNADNR estimează că valoarea lucrărilor va ajunge la 44,168,067 lei, execuţia fiind prognozată a se încheia în termen de 12 luni începand de la data adjudecarii contractului. Şi în acest caz, finanţarea este asigurată atât de la bugetul d estat cât şi din fonduri externe.

În 2011, ar urma să fie licitate şi lucrările de reparaţii la podul de pe DN17D km 49+645, peste râul Someş, la Ilva Mică. Procedurile de adjudecare sunt prevăzute să înceapă în 4 aprilie, obiectivul a cărui valoare este estimată la 3,511,565 lei urmând să fie realizat în maximum 9 luni de la desemnarea firmei câştigătoare.

Peste 1,414 milioane lei urmează să fie cheltuiţi pentru podul peste râiul Strâmba, din localitatea Romuli, tot pe DN 17, licitaţia fiind programată pentru 10 iunie. Pentru servicii de proiectare pentru patru poduri din judeţul nostru, CNADNR alocă aproape 100.000 lei. Banii vor fi folosiţi pentru elaborraea proiectelor tehnice ale podurilor de pe DN17C - Valea Morii la Dumitra, Valea Morii la Cepari şi la Năsăud, dar şi de pe DN17D, pe Valea Ilvei la Ilva Mică.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5