Investiţii majore, în pregătire la Năsăud, din fonduri europene! Ce proiecte îşi propune să deruleze administraţia locală!

Administraţia publică locală din Năsăud şi-a stabilit un portofoliu de proiecte pentru care pregăteşte documentaţiile tehnice în vederea accesării de fonduri europene, fie prin Programul Operaţional Regional 2021-2027, fie prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

       Potrivit primarului Dorin Vlaşin, a fost semnat contractul de servicii pentru elaborarea studiului de fezabilitate la  proiectul de eficientizare energetică a 24 de blocuri. În prezent, se realizează documentația tehnică (Studiu de Fezabilitate + Proiect Tehnic) aferentă investiției „Regenerarea urbană a cartierului de blocuri Grăniceri Sud, Năsăud, Județul Bistrița- Năsăud -etapa I, finanţată prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020.

Pentru proiectul de modernizare, dotare şi extindere a Colegiului Naţional „George Coşbuc” Năsăud, sunt analizate ofertele depuse de companii.

De asemenea, Primăria Năsăud are în vedere un proiect major de reabilitare, modernizare, dotare şi extindere a Spitalului Orăşenesc „George Trifon”, estimat la circa 20 milioane de euro. Foarte probabil, în luna februarie va fi finalizată şi procedura de achiziţii publice pentru întocmirea acestei documentaţii tehnice. Obiectivul general al proiectului, din care face parte acest contract, este de a reabilita si ameliora infrastructura de sănătate la nivel local. Proiectul propune reabilitarea, modernizarea, dotarea si extinderea spitalului orășenesc. Recompartimentarea clădirii existente si construirea unui corp nou de clădire se va face in funcție de normele prevăzute de circuitele medicale si siguranța utilizatorilor clădirii spitalicești. O parte din activitatea spitalului va fi relocată in corpul nou de clădire care se va construi, iar in spatiile care se vor elibera se vor prevede funcțiuni noi pentru spital, cum ar fi (îngrijiri paliative, balneo- fizio terapie, o zona de servit masa, etc).

Pentru proiectul “Reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Bibliotecii Orăşeneşti „Veronica Micle” din Năsăud, a fost lansată procedura de licitaţie pentru servicii de proiectare faza DALI  (Audit energetic + Certificat performanţă energetică + Expertiza Tehnică + Studiul Geotehnic + Studiul Topografic + DALI+ Analiza cost beneficiu + Documentaţii pentru obţinere avize/acorduri solicitate prin certificatul de urbanism,  faza DALI +1 randare 3D scenariul optim, la faza DALI).

         Nu în ultimul rând,  în licitaţie sunt şi alte proiecte majore, precum întocmirea studiului de fezabilitate pentru coridoare de mobilitate urbană în oraşul Năsăud (Coridor de mobilitate urbană est-vest, coridor de mobilitate lentă sau a studiului de fezabilitate pentru reamenajarea Piţei Unirii.

În perioada următoare, va fi semnat contractul pentru elaborarea Strategiei integrate de dezvoltare urbană  2021-2027 a oraşului Năsăud, care va însuma noua viziune pentru exerciţiul financiar european.

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5