Ioan Cioba, şeful de la Buletine, cu poezia în lume

Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud a lansat, la Casa Cărții ''N. Steinhardt'', volumul „Ioan din Satul Păgânilor” apărut la Editura Charmides sub semnătura lui Ioan Cioba. Au fost prezenţi la lansarea cărţii şefului Serviciului de Evidenţă a Persoanelor din cadrul Primăriei Bistriţa mulţime de colegi din instituţie, dar şi scriitori şi iubitori de literatură.
Moderatorul întâlnirii a fost scriitorul Virgil Rațiu, care a urat bun venit în casa cărţilor, iar apoi a dat cuvântul directorului Centrului Județean pentru Cultură, dr. Gavril Ţărmure, care a vorbit în termini elogioşi despre autor şi volumul apărut în condiţii de excepţie la Charmides, poetul purtând cu el locul naşterii pretutindeni în lume, prin versurile sale. Olimpiu Nușfelean, directorul “Mişcării literare”, spune despre Ioan Cioba că ilustrează tema omului cosmopolit, fiind clară o reînnoire a poeziei. Poetul se reîntoarce la sigiliul satului cu gândul trăirii iubirii într-o poezie atent şi subtil elaborată. Criticul Adrian Popescu de la Cluj vede în poezia lui Cioba prospeţime şi un ton enigmatic. Venită de la Bucureşti pentru a susţine evenimentul, Cleopatra Lorinţiu a vorbit despre naturaleţea şi candoarea unui poet adevărat.
Nu trebuie ignorată partea grafică a volumului, care se completează într-un mod armonios cu versurile, Radu Feldiorean girând prin lucrările sale la frumuseţea ei. Sculptorul Liviu Mocan vorbeşte despre 20 poeme grafice semnate de Feldiorean şi 60 de poeme semnate de Cioba, într-o expoziţie cultural de cea mai bună calitate în care predomină puterea mântuitoare a roşului. Autorul a recitat câteva poezii, după care s-a dat startul sesiunii de autografe. Cartea a pornit în lume, luând zborul spre cititori.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5