Ioan Moniţa: ALDE va candida pe liste proprii la alegerile locale din 2020

  Preşedintele ALDE Bistriţa-Năsăud, primarul Ioan Moniţa, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că Biroul Politic Central, întrunit în 3 decembrie la Braşov,  a decis ca formaţiunea să candideze ca partid de sine stătător la alegerile locale din 2020.

          „Intenţia tuturor liderilor este aceea de a participa singuri în campania de la alegerile locale din perioada mai-iunie. ALDE va participa ca partid de sine stătător şi ne vom măsura forţele în campania de la locale pentru că eu consider că doar cele mai importante alegeri în care un partid îşi poate măsura forţa şi reprezentativitatea sunt alegerile locale. Asta nu înseamnă că nu vor exista alianţe electorale punctuale în anumte localităţi, funcţie de interesele cetăţenilor. Avem această libertate de a face tot ceea ce este mai bun în interesul cetăţenilor noştri. Aceasta a fost intenţia tuturor liderilor, marea majoritate au susţinut această idee şi cu siguranţă aşa se va întâmpla", a declarat preşedintele Moniţa.

          Liderul ALDE B-N a adăugat că speră ca toţi colegii primari să candideze din partea ALDE la alegerile locale, pentru că vor ieşi primari. La momentul actual, potrivit secretarului general al ALDE B-N, Constantin Braşoveanu,  sunt 111 consilieri locale, trei consilieri judeţeni, opt primari şi opt viceprimari, dar în 15 comune ALDE nu are reprezentare. „Bistriţa-Năsăud este un judeţ cu specific aparte. În judeţ s-au făcut lucruri extraordinare, suntem acum într-o înţelegere, chiar o alianţă cu PSD la nivel de Consiliu Judeţean. Vom analiza cu toţi colegii şi vom vedea ce vor decide. Într-o alianţă trebuie să fie de acord ambele părţi. Dacă vom merge în alianţă, să nu vă imaginaţi că vom avea fiecare candidaţi. Nu exclud să nu avem la o primărie o alianţă cu liberalii. La nivel de judeţ o să ne orientăm foarte bine, să vedem dacă cineva este interesat să facă o alianţă cu noi. Noi suntem deschişi, în interesul cetăţenilor", a spus Ioan Moniţa.

          În context, Moniţa le-a transmis liberalilor că singurele alegeri care arată adevărata valoare ca partid sunt cele locale, iar rezultatul local, cel istoric obţinut de Klaus Iohannis, a beneficiat de o conjunctură aparte.

          „Deocamdată candidatul PNL-ului este cel mai bine cotat, cu 90%, dar să nu uităm că până la alegerile locale mai sunt şase luni şi depinde foarte mult de cum va trece această iarnă. Lumea se poate schimba", a precizat Moniţa, spunând că ALDE are un candidat pentru Primăria Bistriţa şi există discuţii chiar şi cu o personalitate din zona societăţii civile.

          Nu în ultimul rând, primarul comunei Dumitra, Gheorghe Bălăjan, şi-a exprimat optimismul că toţi primarii ALDE, dar şi ceilalţi aleşi locali, vor rămâne alături de partid. „Mi-aş dori tare mult să rămâne în echipă şi primarii şi ceilalţi colegi, unde avem colegi foarte buni care nu sunt primari. Dacă rămânem o echipă – domnul preşedinte are această sarcină de a ne uni pe toţi – atunci putem discuta de 10.000 voturi şi când negociem putem pune problema altfel. Vreau să rămâne în echipă, să nu ne împărţim. Calea cea mai bună pentru cetăţeni va fi aleasă", a spus Bălăjan.

Comentarii

06/12/19 14:54
Vizitator

Mai trebuie vazut. Conform unor surse demne de incredere, Orban a cedat lui Tăriceanu 6 posturi de prefecți, la Dolj, Giurgiu, Ialomița, Teleorman, Buzău și Botoșani. Dar și 23 de posturi de subprefecți. Practic, mai mult decât a avut ALDE când guverna la vedere, în coaliție, cu PSD, spun sursele din ALDE. Pe de alta parte e posibil ca ALDE sa nu mai existe pana la viitoarele alegeri, dat fiind faptul ca se pune de o fuziune cu PNL. Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu i-a cerut lui Ludovic Orban două locuri eligibile de parlamentar, pentru el și Daniel Chițoiu, în schimbul fuziunii cu PNL. Potrivit Comisarul.ro, fuziunea ar urma să aibă loc înaintea alegerilor parlamentare, anticipate sau la termen, și s-ar face prin absobția ALDE de către PNL.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5