Ioan Ţintean, despre noua moţiune de cenzură: Nu se ştie de niciodată de unde sare iepurele

Social-democraţii şi liberalii au depus, vineri, la Parlament, noua moţiune de cenzură împotriva Guvernului Boc, după ce Executivul şi-a asumat joi răspunderea pe Legea Educaţiei.

Liderul judeţean al PNL B-N, deputatul Ioan Ţintean a refuzat să dea pronosticuri în ceea ce priveşte şansele noii moţiuni de cenzură, dar a precizat că ,,liberalii îşi vor juca cartea până la capăt”, mizând şi pe voturile unor parlamentari UNPR din Transilvania şi Bucovina.

,,Nu se ştie niciodată de unde sare iepurele, cum spune un vechi proverb românesc. Noi ne vom juca cartea până la capăt, dar cu certitudine, atunci când vom veni la putere, prima lege pe care o vom modifica, deşi am spus că va fi Legea Pensiilor, prima lege va fi o revenire la legea învăţământului. (…) Este evident că trebuia să se plătească efortul pe care l-au făcut UDMR-iştii şi sub această pălărie, probabil şi eforturile celorlalţi reprezentanţi ai minorităţilor conlocuitoare. Mizăm pe voturile parlamentarilor din Transilvania şi Bucovina. Sunt şi parlamentari din UNPR din aceste regiuni ale ţării care au venit şi ne-au spus: - da, semnăm pentru moţiunea de cenzură şi sperăm ca până la vot, Dumnezeu să ne dea gândul cel bun-”, a explicat Ioan Ţintean.

El a adăugat că PNL va ataca prin toate formele acest proiect de lege, iar în perioada următoare vor merge pe o cunoaştere mai profundă a programului liberal şi îşi vor axa politica de guvernare pe un program de dreapta.

,,În ceea ce ne priveşte pe noi, pe liberali, suntem dispuşi să fie organizate alegeri anticipate. Ne asumă acest risc. În perioada următoare vom face o politică numai a PNL, în care vom apăsa pe pedală în sensul cunoaşterii mai profunde a programului liberal şi ne vom axa foarte mult politica de guvernare pe un program de dreapta, urmând ca de la 1 februarie să hotărâm şi să cântărim mai bine ce vom face în continuare. Deocamdată vom fi într-o independenţă totală în Parlament”, a precizat deputatul PNL Ioan Ţintean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5