Ioan Ţintean susţine descentralizarea şi reorganizarea administrativ-teritorială!

Preşedintele ALDE Bistriţa-Năsăud consideră că România traversează o perioadă de  centralism exagerat care nu corespunde realităţilor actuale. Ioan Ţintean s-a declarat optimist de faptul că coaliţia de guvernare va lua unele măsuri în privinţa descentralizării, asta în urma anunţurilor făcute de preşedintele PSD, Liviu Dragnea şi liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

         „Miniştrii şi ministerele şi mai ales cei de sub miniştri nu cred că îşi doresc descentralizarea, pentru că noi cei din Transilvania, din Banat, din Moldova, Bucovina trebuie să mergem cu jalba la minister. Nu suntem noi proştii-proştilor, ca pe banii noştri să mă duc să iau aprobare de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici să angajez un om, dacă eu am banii mei? Dacă eu sunt tâmpit şi toţi banii din buget unei entităţi administrative, fie ea primărie, consiliu judeţean, vreau să-i folosesc pe angajări şi pe salarii, lumea mă va pedepsi. (...)  De ce să stau doi ani de zile pe o lege tâmpită a achiziţiilor publice şi să pierd toţi banii?”, a declarat Ioan Ţintean, în cadrul unei conferinţe de presă.

         Potrivit acestuia, absorbţia fondurilor europene nu va fi posibilă fără o reală descentralizare şi o modificare a legii achiziţiilor publice. „Dacă nu facem descentralizarea şi chiar, cu curaj spun, reorganizarea administrativ-teritorială, revin la teoria tâmpită pe care o reiau şi o tot spun, cu golurile umane care există în Apuseni şi în Maramureşul istoric, şi încep să se facă simţite şi în Câmpia Transilvaniei, unde avem 15 înmormântări şi nicio naştere. De ce? Că nu avem o politică prin care să mutăm masele de oameni în zonele care nu sunt aglomerate şi nu sunt apropiate de aeroporturi. România dezvoltată echilibrat nu este doar în jurul aeroporturilor şi a marilor aglomeraţii, ci este şi în zonele unde avem resurse care trebuie valorificate”, a menţionat Ioan Ţintean.  

   

Comentarii

31/03/18 11:23
Cititor

Este corect domnul Nelutzu si foarte bine acest lucru, dar sa fie TOTAL ( din toate pdv ) si nu doar teritorial, iar financiar-contabil suntem obligati in continuare sa dam tot venitul la Bucuresti si ni se restituie inapoi cate "ceva " cu tzaraita si unde suntem fortzati sa facem tot felul de " Cazemate al Poborului " !

03/04/18 10:50
Nasaudean

Domnu' Nelutzu, cata vreme toti banii tzarii se "aduna la mitici " ... si de acolo ne dau inapoi cat "un buric de deget " % parte ... ( intelegeti cum arata gestul cu buricul degetului mare intre mijlociu si aratator ... ) degeaba tot faceti planuri de regionalizare, unde trebuie infiintzate alte si alte organisme " paralele" ... si mai vorbiti de " statul paralel "... pe care printre altele, toti ati vrea sa-l faceti cu adevarat !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5