Ioan Turc, către liderii partidelor anti-PSD: Să ne aşezăm la masa negocierilor, fără orgolii şi idei preconcepute

Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc, a lansat un apel către toate formaţiunile politice anti-PSD de a se aşeza la masa negocierilor pentru pregătirea unei strategii privind alegerile locale din 2020.

         „Am convingerea că anul viitor alegerile locale vor fi câştigate de un reprezentant al forţelor anti-PSD. În acest sens, fac un apel public către toţi liderii partidelor anti-PSD, pentru a ne aşeza la masa negocierilor, fără orgolii şi idei preconcepute. Bistriţenii sătui de batjocura PSD vor să ne vadă lucrând şi luptând împreună pentru binele municipiului şi al judeţului”, a declarat Turc, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ioan Turc a adăugat că discuțiile pot să înceapă, pentru că au nevoie de o perioadă de "maturitate", pentru a oferi bistriţenilor o soluţie, aceştia fiind "dezgustaţi de ceea ce se întâmplă în oraş". Acesta a precizat că va fi susţinută persoana care va fi cel mai bine plasată în sondaje, chiar dacă este de la un alt partid de Opoziţie. 

         În context, acesta s-a referit şi la „Afacerea stadionul”. „Planul lui Radu Moldovan, Ovidiu Creţu şi Cristian Niculae de a demola stadionul central a produs multă emoţie negativă. Îi asigur pe bistriţeni că stadionul va rămâne la locul lui. Din punctul meu de vedere, afacerea stadionul este una financiară, marca PSD, fără să aibă nimic de-a face cu interesele bistriţenilor. Balivernele legate de extinderea parcului sfidează bunul simţ, atât timp cât peste râu avem un parc gata creat de natură. Mai mult, tribuna a II-a este construită pe piloni, în spatele lui este o râpă, aşa că terenul nu este atât de mare pe cât se spune”, a explicat Turc.

         Potrivit acestuia, amenajarea malurilor râului Bistriţa şi a Pădurii Codrişor reprezintă rezolvarea corectă pe care o aşteaptă oamenii pentru extinderea parcului. „Stadionul „Jean Pădureanu” este omologat UEFA, FIFA pentru meciurile internaţionale. Instalaţia de nocturnă este nouă, a fost folosită doar la trei meciuri. De asemenea, instalaţia de încîălzire de sub gazon nici nu a fost racordată la curentul electric, este nouă, iar suprafaţa de joc este una din cele mai bune din ţară.  Problema infiltraţiilor poate fi rezolvată prin acoperirea tribunelor. Una peste alta, pentru a avea un stadion modern în buricul oraşului avem mai mult de renovat decât de refăcut. Cel mai mare argument al stadionului este locaţia, faptul că oamenii pot veni pe jos la stadion. Orice oraş din lume îşi doreşte să aibă acest lucru, un edificiu în vatra oraşului”, a adăugat Ioan Turc.

         Liderul liberal a menţionat că este de acord cu construcţia unui stadion nou în zona Unirea, însă stadionul central trebuie să rămână la locul lui.

         Nu în ultimul rând, Ioan Turc a atras atenţia Comisiei pentru cumpărarea terenului. „Aveţi grijă, domnilor de la PSD, în timp ce căutaţi teren prin parc cu lupa, nu cumva să mai daţi vreo câteva autorizaţii de construcţie pentru blocuri, tot în parc, aşa cum aţi mai făcut”, a concluzionat Ioan Turc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5