Ioan Turc (PNL Bistriţa): Mă aşteptam să-l văd pe primar în fruntea unei celule de criză, nu a unei delegaţii în Germania

Preşedintele PNL Bistriţa, Ioan Turc, reclamă modul în care este prestat serviciul de colectare şi transport al deşeurilor, pe raza municipiului Bistriţa, considerând că Supercom este total depăşit de situaţie.

         „În perimetrele destinate colectării gunoiului, oraşul nostru arată ca într-un scenariu de Alfred Hitchcock, cârduri de păsări care ciugulesc din gunoaie, găini, miros pestilenţial şi între timp s-au înmulţit nepermis şobolanii. DSP şi Garda de Mediu trebuie să intervină imediat, să-şi intre în atribuţii, nu pentru a da primăriei amenzi, pe care tot noi le plătim, ci pentru a contribui, prin expertiza lor, la înlăturarea stării de pericol pentru sănătatea populaţiei”, a declarat Ioan Turc, în cadrul unei conferinţe de presă.

Liderul liberal a menţionat că edilul municipiului ar fi trebuit să gestioneze această situaţie, iar nu să fie în fruntea unei delegaţii de înfrăţire, iar dacă tot se va parafa un parteneriat cu un oraş german, atunci ar trebui preluat de la aceştia şi „respectul pentru cetăţean”.

Mă aşteptam să-l văd pe noul şi pe vechiul edil PSD al municipiului Bistriţa în fruntea unei celule de criză. În schimb, domnia sa este în fruntea unei delegaţii pentru înfrăţirea cu oraşul german Wiehl. E bine că ne înfrăţim cu oraşe din ţări civilizate, dar mă aştept ca dincolo de ciocnitul paharelor de şampanie şi dincolo de nelipsitele poze pentru facebook, să ne înfrăţim cu bunele practici existente la nivel local în aceste oraşe. Pe scurt, să ne înfrăţim cu respectul pentru cetăţean care se practică în aceste ţări”, a adăugat Ioan Turc. În opinia sa, dacă am lua bunele practici din oraşele înfrăţite cu Bistriţa, ar dispărea trotuarele pe care nu se poate circula, „lucrările făcute de mântuială, taxele şi impozitele plătite de cetăţeni pe servicii neprestate sau pe servicii prestate jalnic”.

Preşedintele PNL Bistriţa a menţionat faptul că „afacerea PSD – Vitalia, reciclată în afacerea PSD – Supercom riscă să devină o superţeapă pentru locuitorii municipiului Bistriţa şi pentru locuitorii judeţului Bistriţa-Năsăud”.

În context, Turc a făcut referire şi la modalitatea în care se execută lucrările pe domeniul public, în special înlocuirea reţelelor de apă şi, ulterior, refacerea carosabilului, iar municipalitatea ar trebui să împrumute tot din experienţa neamţească în domeniu.

 

 

 

Comentarii

17/09/16 22:16
REALIST

Are mare dreptate,Dl.TURC, daca se plimba prin strainatate edilul, ar putea pe langa festivitati, sa se uite si cum sunt administrate acele orase infratite, si ar putea invata. !!Din pacate, O.Cretu, se crede mai repede a tot stiutor, si nu prea il intereseaza sfaturi, venite din alte parti!!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5