Ioan Turc, despre Piaţa Decebal: Au ratat singura ocazie de a face ceva benefic

          Liderul judeţean PNL, Ioan Turc, a criticat, în cadrul unei conferinţe de presă, modul în care au fost realizate lucrările de reparaţii capitale la Piaţa Decebal, punctând sumele foarte mari, în opinia sa, cheltuite, estimate la 550.000 lei sau 116.000 euro. „Ceea ce am văzut acolo m-a oripilat. Dacă ai teren şi infrastructură, aşa cum se întâmplă în Piaţa Decebal, cu 116.000 euro, adică peste 550.000 lei sau peste 5 miliarde şi jumătate lei vechi, faci două case, serioase, la cheie. PSD-ul din Primărie, cu cinci miliarde şi jumătate de lei vechi a muruit cu ceva la care îi spun asflat pe jos, au vopsit nişte stâlpi, ai schimbat acoperişul şi au pus luminatori. Au rămas aceleaşi mese odioase, cu muchii deschise ca nişte cuţite în care te poţi tăia, multe dezasamblate, pe care marfa se îmborşeşte vara şi îngheaţă iarna”, a spus Turc.

          Turc a reclamat şi faptul că amplasarea acelor luminatori crează efectul de seră, la fel cum se întâmplă şi cu acele mese din tablă, care vara sunt „plite încinse”, iar iarna se transformă în congelator.

          „Am solicitat de mai multe ori, am recomandat celor din Primărie să cumpere Hala Decebal, care poate fi transformată într-o piaţă închisă, cu temperatură controlată, în care comerţul cu legume-fructe sau produse tradiţionale să se facă în condiţii nomrale, atât pentru cei care vând, cât şi pentru cei care cumpără. După părerea mea, cei din Primărie au ratat poate singura lor ocazie de aface ceva cu adevărat bun pentru oraşul acesta”, a concluzionat Ioan Turc.

Comentarii

12/07/19 11:35
vizitator

Înca din 2011, când au fost făcute publice primele detalii ale proiectului „Amenajare și Modernizare Piața Agro-alimentară Decebal” se prevedea că aici vor fi construite două hale, spații comerciale supraetajate și parcări subterane.
Mai târziu, a fost aprobat proiectul urbanistic de consilierii municipali și de atunci nu s-a mai făcut nimic. Conform proiectului de modernizare ar fi trebuit amenajată o clădire în regim de înălțime P+2 E pentru reorganizarea actualei piețe de flori, la parter urmând să fie amenajată piața agroalimentară (de flori și brânzeturi), etajul 1 ar fi destinat magazinelor pentru produse industriale care acum funcționează pe strada Calea Moldovei, iar la etajul doi ar putea fi amenajate birouri.
A doua clădire care ar fi trebuit amenajată în Piața Decebal, în zona actualei piețe de legume ar fi avut, la fel, un regim de înălțime format din parter + 2 etaje, la etajul doi al acestei clădiri care va fi destinată activităților comercializării de legume și fructe urmând să fie și o zonă de parking.
Si pentru ca tacamul sa fie complet , se mai prevedea fluidizarea traficului și ușurarea accesului în piață pentru partea de aprovizionare , prin amenajarea la intersecția Bulevardului Decebal cu strada Cuza Vodă și cu strada Ursului un pasaj pietonal subteran.
Vezi: https://www.timponline.ro/vezi-cum-va-arata-piata-decebal-dupa-modernizare/

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5