Ioan Turc, noul preşedinte al PNL Bistriţa-Năsăud!

Peste 400 de liberali şi-au ales sâmbătă noua conducere, pentru un mandat de patru ani. Palatul Culturii din Bistriţa a reunit delegaţii filialelor din întreg judeţul, patru candidaţi aspirând pentru funcţia de preşedinte, şi anume deputatul Robert Sighiartău, primarul Vasile Silaşi (Chiochiş), preşedintele Oficiului Registrului Comerţului Bistriţa-Năsăud-Ioan Turc şi consilierul judeţean Ovidiu Florean.

         Pentru funcţia de preşedinte au fost organizate două tururi de scrutin, asta pentru că Statutul prevede obţinerea majorităţii voturilor celor prezenţi. Robert Sighiartău, cu 138 voturi, şi Ioan Turc, cu 120 voturi, s-au calificat pentru al doilea tur de scrutin intern, finalmente, victoria fiind adjudecată de către Ioan Turc. 

Astfel, din cele 400 voturi exprimate în turul doi, 20 au fost anulate. Ioan Turc a însumat 204 voturi, în timp ce Robert Sighiartău, 176 din preferinţele liberalilor bistriţeni.

         Invitaţi ai liberalilor bistriţeni au fost europarlamentarul Daniel Buda (preşedinte PNL Cluj), deputatul Lucian Bode (preşedinte PNL Sălaj) şideputatul Mugur Cozmaciuc (preşedinte PNL Neamţ). De asemenea, în spiritul fair-play-ului politic, au rostit mesaje, în debutul Conferinţei de alegeri, preşedintele executiv al PSD Bistriţa-Năsăud-primarul Nicolae Moldovan (Beclean), deputatul Ionuţ Simionca (preşedinte PMP BN) şi Decsei Atilla (preşedinte UDMR BN).

         ***

 Ioan Turc: PNL trebuie să redevină eficent, democratic şi atractiv

         În discursul său, Ioan Turc a menţionat că are 20 de ani vechime în Partidul Naţional Liberal, cu care a traversat şi moment bune, dar şi mai puţin bune.

         „Vin astăzi pentru a vă propune un proiect politic serios, un proiect politic de natură să readucă Partidul Naţional Liberal acolo unde îi este locul. Vreau să vă enumărm câteva criterii, câteva principii de la care nu pot să abdic. În primul rând, PNL trebuie să devină un partid eficient, în al doilea rând, PNL trebuie să devină un partid democratic, în al treilea rând, PNL trebuie să devină un partid atractiv. Un partid eficient este un partid care câştigă alegerile, pentru acest lucru va trebui sp reconstruim organizaţiile locale”, a declarat Turc, la prezentarea moţiunii cu care a venit în faţa colegilor liberali.  

Acesta a menţionat că trebuie identificaţi candidaţi redutabili pe care PNL să îi susţină, asta pentru că alegerile locale dau tonul câştigării şi a alegerilor parlamentare, europarlamentare sau prezidenţiale. Turc a menţionat că va propune „o şcoală pentru primari”, în care edilii cu experienţă să îi ajute pe cei care vor candida, cu noţiuni de administraţie, dar şi tehnici electorale. Turc a adăugat că va deschide lista de candidaţi de la municipiul Bistriţa, peste 3 ani,  alegeri pe care se obligă să le câştige.

         Despre democraţia de partid, Ioan Turc a menţionat că nu va fi doar mimată, deciziile majore urmând să fie luate de către toţi membrii, fie că e vorba de susţinerea pentru alegerile de la nivel centralale PNL, pentru Consiliul Judeţean, Parlament etc. Acesta s-a referit şi la atmosfera din partid şi la necesitatea ca respectul dintre liberali să fie mai pronunţat.

         Ioan Turc le-a spus colegilor că unui liberal nu poţi să-i spui cu cine să voteze şi cu cine să nu voteze, asta pentru că liberalii sunt proprietari, iar nu proprietăţi, „proprietari ai propriilor gânduri” şi acţiuni, principii care sunt în ADN-ul Partidului Naţional Liberal.

         Nu în ultimul rând, în discursul său de „candidat”, Ioan Turc a precizat că PNL trebuie să fie atractiv nu doar la guvernare, în funcţii de deputat, senator, iar niciun liberal nu trebuie să fie lăsat de izbelişte, asta pentru că nu poate fi "o haină groasă pentru unii, şi un maieu găurit pentru alţii". „Dragi colegi, haideţi să ne facem un bine, haideţi să ne facem ziua frumoasă”, a concluzionat el. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5