Ioan Turc (PNL): Executivul va asuma redresarea economiei. Am propus să nu fie uitate nici firmele mici!

Preşedintele Organizaţiei Judeţene a Partidului Naţional Liberal, Ioan Turc, a anunţat că a propus conducerii centrale două măsuri de  relansare a economiei, care vizează atât firmele mici, cât şi pe cele mari. Potrivit acestuia, pentru implementarea măsurilor pe care Guvernulle va asuma este nevoie de acordul Comisiei Europene, pentru că este vorba de ajutoare de stat. 

 

"Am participat la un nou Birou Politic Național al PNL, reuniune în cadrul căreia premierul Ludovic Orban ne-a comunicat că, în perioada următoare, Executivul va asuma redresarea economiei prin investiții publice masive și programe pentru susținerea companiilor.

Astfel, se vor aloca 2 miliarde 300 milioane euro de pe exercițiul financiar 2014-2020, axele 1 și 2 din Programul Operațional Regional, prin grant-uri cuprinse între 200.000 - 1.000.000 euro și 2.000.000 – 6.000.000 euro.

De asemenea, 550 de milioane de euro vor merge către domenii economice prioritare sau strategice, iar 350 de milioane de euro se vor constitui în grant-uri cu titlu de capital de lucru pentru reînceperea activității firmelor afectate de pandemie, mai ales din domeniul HoReCa.

Personal, am propus să nu fie uitate firmele mici doar cu administrator, care nu au putut beneficia de alte măsuri de sprijin, iar în acest sens s-a stabilit alocarea, tot sub formă de grant, a 100 de milioane de euro. O altă propunere care îmi aparține are în vedere programul de susținere a societăților mari, care vor putea obține credite cu garanții de până la 80% și dobândă subvenționată de 50%, în limita unui fond de garantare de 8 miliarde lei.

Comisia Europeană urmează să dea acceptul pentru acordarea acestui tip de ajutor de stat, menit să fie startul relansării economice în toate sectoarele de activitate", a precizat Ioan Turc, într-o postare pe facebook.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5