PSD a avut dreptate! România nu va primi niciun euro din PNRR în acest an!

PSD a avut dreptate! România nu va primi niciun euro din PNRR în acest an! România NU se poate baza pentru finanțarea deficitului uriaș pe avansul de 1,3 miliarde de euro din PNRR! Mai mult, România pierde un an pentru contractarea proiectelor! Autostrada Moldovei devine un vis spulberat de incompetența guvernanților păstoriți de #FlorinCîțu!Și mai grav întreg capitolul Energie - coordonat de liberalul Virgil Popescu - trebuie refăcut! Comisia Europeană a respins categoric atribuirea directă a sutelor de milioane de euro către sponsorii de partid ai puterii.    Vicepremierul Dan Barna, șeful lui Cristian Ghinea - principalul responsabil pentru eșecurile repetate privind PNRR-ul - a fost nevoit să accepte evidența și să dea dreptate #PSD!Este de-a dreptul criminal că România e nevoită să se împrumute alte miliarde de euro și să plătească dobânzi grele pentru a suplini absența avansului din PNRR! Domnilor guvernanți, sunteți vinovați de SUBMINAREA ECONOMIEI NAȚIONALE!, este mesajul transmis de PSD Bistriţa-Năsăud,
De altfel, senatorul Ioan Deneş a solicitat, în repetate rânduri, ca Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, document strategic al României, să fie dezbătut în Parlamentul României, iar distribuirea fondurilor să se facă într-un mod transparent, iar nu aşa cum s-a întâmplat prin Anexa 703 din Legea bugetului de stat pe 2021.Parlamentarul bistriţean a precizat că România va primi doar 29,2 miliarde euro din cele peste 670 miliarde la nivelul UE, din care 45% sunt grant-uri şi 55% sunt împrumuturi (55%). Fondurile trebuie accesate până în 2023 şi cheltuite efectiv prin proiecte finalizate până în decembrie 2026.„Sunt câteva lucruri pe care românii trebuie să le ştie. PSD a solicitat discutarea PNRR în Parlament înainte de a fi trimis la Bruxelles în forma finală. (...) În primul rând, cei 55% din bani, 16,6 miliarde euro împrumuturi, vor trebui returnaţi către UE de către cetăţenii acestei ţări. În al doilea rând, accesarea fondurilor europene – 13,4 miliarde euro – depinde majorarea contribuţiei ţărilor membre UE către Bruxelles, de la 1,2 la 1,4% din venitul naţional brut. Contribuţia anuală a României la UE este de 22,4 miliarde euro, ar trebui să majorăm această contribuţie pentru a beneficia de PNRR.”, explica senatorul Deneş. 

Comentarii

22/07/21 09:54
un cetatean

Romanii trebuie sa stie ce fonduri ati atras voi in glorioasa guvernare?
Cat ati capusat si capusati si acum sistemul de stat cu pile si relatii, angajate in functii banoase prin concursuri masluite, fara nicio competenta inafara carnetului de partid!
Romanii trebuie sa stie ca liderul vostru Ciolacu, nu a muncit pana la 37 de ani, dar este plin de reprosuri la adresa altora!
Romanii trebuie sa stie ca PSD, a dus tara de rapa, a impartit tara in doua: bugetarii si ceilalti, pensionarii speciali si fraierii!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5