Senatorul Ioan Deneş: Parlamentarii PSD ar putea intra în grevă parlamentară, dacă PNRR nu va fi dezbătut în Parlament

Conducerea naţională a Partidului Social Democrat se va întâlni sâmbătă pentru a dezbate două teme politice de actualitate, şi anume alegerile locale parţiale din 20 iunie, care au loc în 33 de localităţi, dar şi adoptarea unei decizii cu privire la prezentarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă în Parlamentul României.  De altfel, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a avut o întâlnire cu vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene, Frans Timmermans, în care s-a precizat clar că acest PNRR trebuie discutat în Parlament, forul cel mai reprezentativ al României.

          „Mâine, probabil, în discuţiile care vor în echipa de conducere a PSD, se va discuta şi ipoteza  ca parlamentarii PSD să intre în grevă parlamentară, dacă nu se va discuta PNRR în Parlament”, a menţionat Ioan Deneş.

          Suma aprobată prin PNRR pentru România este de 29,2 miliarde euro, din care 14 miliarde sunt granturi, iar 16 miliarde sunt împrumuturi, care se vor adăuga datoriei publice ce a ajuns deja la 50% din PIB.

          „Ministrul Ghinea s-a întors cu mâinile goale de la Bruxelles, ba mai mult a primit şi o lecţie. Comisia Europeană a spus clar că în acest PNRR al României se regăseau alte lucruri, investiţii în infrastructura rutieră, aducţiuni de gaze, necesare, dar care nu se finanţează din acest plan. Şi premierul s-a întors cu mâna goală”, a menţionat senatorul Deneş.

          Pe această temă a intervenit şi deputatul Daniel Suciu care a precizat că Tratatul privind împrumutul prin PNRR trebuie ratificat în Parlament cu două treimi din voturi, adică şi cu votul PSD, astfel că se impune o prezentare a acestui Plan în Parlament, în mod transparent.

Comentarii

14/05/21 15:10
Leon

In primul rând trebuie să stii ce vrei. Planul national de redresare si rezilientă (PNRR) pentru Europa are ca obiectiv general să contribuie la repararea daunelor economice și sociale cauzate de pandemia de COVID-19. In acest sens Comisia Europeană, Parlamentul European și liderii UE au convenit asupra unui plan de redresare care să ajute la ieșirea din criză și pună bazele unei Europe moderne, mai durabile.
Există şase direcţii în care pot fi folosiţi aceşti bani alocati din PNRR si anume:
Pilonul I. Tranziția Verde;
Pilonul II. Transformarea Digitală;
Pilonul III. Creștere inteligentă;
Pilonul IV. Coeziune socială și teritorială;
Pilonul V. Sănătate și reziliență economică, socială și instituțională;
Pilonul VI. Politici pentru generația următoare, copii și tineri;
Proiectele pregătite care se incadrează in unul din cei 6 piloni si pentru care există studii de fezabilitate, dar care nu sunt finanţate din alte fonduri europene pot fi trecute pe Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, dacă aceste lucrări se fac în viitor sau dacă au fost demarate începând cu 1 februarie 2020. Orice investiţie din aceşti şase piloni prezentată şi inclusă de guvern în planul depus la Comisia Europeană poate fi decontată, dacă a început după 1 fe­bruarie 2020, adică după începutul pandemiei, cu conditia să fie finalizate până in anul2026.
Spre exemplu, la Pilonul V. Sănătate și reziliență economică, socială și instituțională, ar fi putut să fie actualizat proiectul existent incă din anul 2009 când ministrul sănătătii era liberalul Eugen Nicolaescu, in guvernul Emil Boc, referitor la construirea unui nou spital de urgentă la Bistrita. In acest proiect spitalul urma să fie amplasat în zona străzii Tărpiului în vecinătatea Liceului Logos si trebuia să aibă o suprafata desfasurată de 65.000 de metri pătrati, valoarea investitiei ridicându-se la 120 de milioane de euro. Noul Spital de Urgentă era alcătuit din trei clădiri, pe trei nivele dispunând de un număr de 462 de paturi si un heliport amenajat la nivelul solului. De asemenea, se vorbea la vremea respectivă că lucrările de constructie vor fi executate de firma italiana Astaldi.
Cu toate astea, „desteptii” din conducerea judetului obisnuiti cu improvizatiile au cumpărat cu bani din bugetul CJ hotelul Krone inghesuit intre blocuri , unde vor să extindă extindă unele sectii spitalicesti.
PSD-istii din parlament in loc să de gândească la solutii se gândesc la grevă, fiindcă atâta îi duce capul.

14/05/21 18:14
un cetatean

Voi sunteti in greva neintrerupta. Cand ati muncit ultima data, va mai amintiti? Si totusi sunteti platiti!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5