Senatorul Ioan Deneş: Îi invit pe parlamentarii din Opoziţie să fie partenerii cetăţenilor din Bistriţa-Năsăud
Senatorul social-democrat Ioan Deneş consideră că parlamentarii din Opoziţie trebuie să aibă în centrul acţiunii lor parteneriatul cu cetăţenii, aşa cum au vehiculat şi în campania electorală, iar nu să constituie un obstacol în punerea în aplicare a programului Guvernului. Acesta a făcut referire la intenţia liberalilor de a ataca la Curtea Constituţională legea prin care se abilitează guvernul să emită ordonanţe în vacanţa parlamentară.
„În momentul când am candidat şi am fost aleşi, am făcut un parteneriat cu bistriţenii, cu cetăţenii şi locuitorii acestui judeţ şi în virtutea acestui lucru unii colegi de-ai noştri din Opoziţie, în timpul campaniei, au lansat o invitaţie, o provocare prin care au spus că toţi parlamentarii judeţului Bistriţa-Năsăud să facă un parteneriat în interesul cetăţeanului. Vreau să vă spun foarte clar că noi nu suntem împotriva acestui parteneriat, dacă în centrul acestui parteneriat se află doar interesul cetăţeanului şi nu interesul de grup sau interesul unei părţi politice din România. Din păcate, această provocare rămâne doar a nivelul de declaraţie fără a se concretiza în realitate. Spunem doar vorbe goale”, a precizat senatorul Deneş, în cadrul unei conferinţe de presă.
Parlamentarul bistriţean a menţionat că Opoziţia a votat împotriva legii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, „începând cu stângul” parteneriatul cu cetăţenii.
„Vreau să spun foarte clar că toate aceste ordonanţe vor veni în Parlament începând cu 1 februarie, toate măsurile care se iau prin ordonanţă în această perioadă, Parlamentul le va discuta şi va hotărâ dacă vor deveni legi sau dacă vor fi amendate. Au început cu stângul în sensul că Opoziţia a votat împotriva acestor abilitări, de fapt, au votat împotriva intereselor cetăţenilor judeţului Bistriţa-Năsăud şi a celor din România. Aceste ordonanţe pe care Guvernul urmează să le dea chiar de astăzi (n.n. – vineri) sunt primele măsuri din programul de guvernare pe care PSD şi ALDE au spus că le iau în momentul când vor avea Guvern”, a adăugat Ioan Deneş.
Acesta a lansat invitaţia către toţi parlamentarii de a fi alături şi în parteneriat cu cetăţenii. „Îi invit pe această cale să respectăm ceea ce spuneam în timpul campaniei şi să avem întotdeauna în centrul acţiunilor noastre acest parteneriat pe care am spus că-l facem, noi îl vom şi respecta, sperăm că şi ei, cu cetăţenii judeţului Bistriţa-Năsăud”, a concluzionat senatorul PSD.
Citiţi şi:
- Senatorul Ioan Deneş: Vom susţine amendamentele colegilor din Opoziţie, dar vom urmări dacă votează creşterile de pensii, salarii
- Mesajul PDL pentru bistriţeni: Moldovan, Ţintean şi Prunea fac grevă de lux pe banii tăi!
- Senatorul Deneş: Opoziţia şi-a făcut „abonament nociv” la moţiunile simple. Măcar de le-ar vota câţi le semnează
- Toţi parlamentarii USL au votat amendamentele deputatului Oltean
- Deputatul Suciu vrea ca parlamentarii PNL să-şi exprime susţinerea pentru Strategia de dezvoltare judeţului
Comentarii
Domnul Denes, ati putea prin intermediul Dvs sa initiati o discutie foarte serioasa cu parlamentarii in urmatoarele probleme care "ne macina " efectiv :
1/. PE LINIE DE POLUAREA MEDIULUI
De ce , daca se vrea cu adevarat prevenirea poluarii sau diminuarea acesteia, in loc de taxa de mediu, vama, accize sau cum dracu tot guvernantii incearca CU DISPERARE sa blocheze importul de masini secund, nu introduc aceasta taxa in consumul de combustibili si au terminat cu toata povestea asta de rahat, care de fapt permanent i-a favorizat pe industriasii nostri, care ne vand masini noi, la niste preturi foarte greu de suportat de catre populatia din Romania . Masinile consuma si polueaza, functie de starea ei de progres tehnic, adica cel cu masina veche, sau noneuro, cel cu motor de capacitate mai mare ... etc. va consuma mai mult si va si polua mai mult,deci este justificata introducerea "poluarii " in pretul combustibililor auto , daca cu adevarat se vrea acest lucru . Cine consuma putin, polueaza putin si atunci va si plati "putin" si astfel toata lumea va contribui la imbunatatzirea si ocrotirea mediului ;
2/.CU PRIVIRE LA ANUL SCOLAR
De ce nu se modifica anul scolar, in intervalul 01 martie - 01 decembrie a fiecarui an si "vacantza mare " sa fie in perioada 01 dec - 01 martie , CAND ESTE IARNA, FRIG SI IMPLICA NISTE COSTURI ENORME pentru ambientarea scolilor ? Este de notorietate publica faptul ca la noi perioada de frig este lunga si Consiliile Locale ( Primariile ) fac niste eforturi financiare enorme, cu energia electrica si termica pentru iluminatul si incalzitul scolilor... bani care s-ar putea folosi mai bine pentru intretinerea, repararea si modernizarea unitatilor scolare, sau alte probleme mai urgente social vorbind... Totodata , la fel de notorietate publica, sunt situatiile in care raman inzapeziti "oamenii " cu localitati intregi in perioada de iarna, scolile fiind effectiv blocate, drumurile, caile de acces prin care foarte multi copii de la sate si din localitatile izolate efectiv nu mai pot merge la scoala din cauza zapezilor, frigului, inghetzului, ploilor abundente, traseelor prin locuri izolate, dosite si cu animale periculoase pentru copii... etc. etc. ceea ce nu s-ar intampla pe timp de vara . Daca va veti consulta cu cadrele didactice, fiti siguri ca acestea nici in ruptul capului nu vor renuntza ei de bunavoie... la "vacantele " lor de vara... in care stau cu "burta la soare " pe banii nostri... sa modifice durata anului scolar asa cum il propun eu aici . Iarna, scolile pot fuctiona doar la o temperatura " de intretinere " fara a se face aceste costuri enorme... pe banii publici la urma urmei, adica a noastra a tuturor .
3/. IN DOMENIUL ASIGURARILOR AUTO RCA :
- De ce pot face acest lucru doar numai cateva dintre societatile private si nu poat face acest lucru SI STATUL SAU absolut toate persoanele juridice, care au ca obiect de activitate "asigurarile " de bunuri si valori ? De ce sa nu existe o concurentza intre acestea , ca beneficiarii sa nu poata fi batjocoriti efectiv , cu niste pretui de dumping ... impuse "cu pumnul in gura " noua romanilor ... ?
- De ce , musai toti romanii sa platim "carte verde" desi nu circulam cu masina absolut niciodata in "spatiul european " si de ce nu se poate reveni ca pe vremea "Dinastiei Ceausescu ... " cand aveam asigurari RCA prevazute pentru "intern" la niste preturi modeste si usor suportabile , raportate la preturile pieselor de schimb de aici de la noi si nu din Europa?
- De ce Nu se stabilesc aceste preturi de catre stat, unilateral, fix, tinand cont de "valoarea " ( de inventar ) a masinilor ( si a pieselor de schimb ) si de ce sunt facute preturile asigurarilor RCA functie de capacitatea si tonajul masinilor, ceea ce este o porcarie ordinara, pentru ca despagubirile nu se platesc functie de cat de grea sau de mare este masina implicata in accident , sau de destinatia acesteia ?
- De ce nu se creaza doua feluri de RCA anume ,
>>>in cota OBLIGATORIE DE CEL MULT 25% DIN VALOAREA STANDARD pe care s-o plateasca detinatorii de masini functie de valoarea masinii stabilita de catre asigurator, sau raportat la valoarea declarata de detinator
>>>si 75% la suta sa fie doar BENEVOL ,FACULTATIV ...
iar despagubirile sa fie facute de societatile de asigurare, functie de aceasta proportie. Cine doreste despagubire totala, sa plateasca el diferenta de 75% , care este benevola.
In acest fel, ar fi obligati soferii slabanogi, slab instruiti, antitalent, abuzivi sau indisciplinati in traficul rutier, sa plateasca ei aceste diferente , din banii lor, daca vor sa nu suporte pagubele pe care le creaza circuland cu masina pe drumurile publice.
De ce sa plateasca soferii bine instruiti, disciplinati si care respecta regulile de circulatie , la "gramada " si solidar pagubele cauzate de cei indisciplinati, vitezomani si abuzivi in traficul auto ... ?
Stimate domn, credeti ca veti putea purta un dialog constructiv cu guvernantii pe aceasta tema ?
Adaugă comentariu nou