Ionuţ Simionca: Firmei Vitalia nu îi pasă de cetăţenii judeţului nostru. Îşi urmăreşte doar interesul propriu

Partidul Mişcarea Populară, organizaţia Bistriţa-Năsăud, a aflat cu stupoare de faptul că Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Deşeuri” a aprobat în cadrul şedinţei de joi, 30 iulie, cererea operatorului unic din sistemul de management al deşeurilor, SC Vitalia Servicii pentru Mediu SA, de modificare a tarifelor aferente Serviciului Public de Salubrizare din judeţul Bistriţa-Năsăud, respectiv activitatea de precolectare, colectare, transport şi transfer al deşeurilor municipale, inclusiv a deşeurilor toxice periculoase din deşeurile menajere, cu excepţia celor cu regim special.

Creşterea tarifelor de salubrizare este o nouă dovadă că existenţa unui singur operator în această activitate vitală, a fost o decizie cât se poate de proastă şi injustă, având consecinţe cât se poate de neproductive pentru toţi locuitorii judeţului Bistriţa-Năsăud.

„Mă miră faptul că în urmă cu doi ani, şefii de la Consiliul Judeţean lăudau şi ridicau în slăvi firma Vitalia şi tarifele mici cu care respectiva firmă a câştigat licitaţiile, iar acum, noile tarife solicitate sunt, de fapt, mai mari decât cele cu care a intrat în licitaţie firma bistriţeană de salubritate, SC Urbana SA, respectiv 5,59 de lei vs 6,82 lei/pers./lună (TVA inclus) cerut de Vitalia. Este un prim motiv să pun o întrebare: Cum a câştigat Vitalia licitaţia pentru asigurarea acestor servicii?”, întreabă preşedintele PMP Bistriţa-Năsăud, Ionuţ Simionca.

În acest context, preşedintele PMP Bistriţa-Năsăud, Ionuţ Simionca, partidul pe care îl reprezintă cere organelor şi tuturor instituţiilor abilitate demararea unei anchete care să stabiliească corectitudinea respectivei licitaţii.

„ Observ că cei de la Vitalia se tot plâng de faptul că nu pot rezolva toate problemele legate de derularea activităţiilor prevăzute în contract, aruncând vina pe unele cifre iniţiale, prevăzute la debutul sistemului de management, dar eu cred că de ceea ce se întâmplă în prezent sunt vinovaţi atât – managementul defectuos a firmei Vitalia si ADI deşeuri , care cărora nu le pasa de cetăţenii judeţului nostru si îşi urmăresc doar interesul propriu ! ", a concis preşedintele Ionut Simionca.

Comentarii

31/07/15 13:45
Vizitator

Firma Vitalia susţine că foarte multi cetateni si peste 1000 de agenti economici din judeţ refuză să semneze contracte pentru ridicarea gunoiului pe care îl aruncă pe unde apuca, fara ca reprezentantii de la Garda de Mediu sa aplice sanctiuni conform legii. Au fost descoperite maşini si atelaje care aruncă gunoaiele pe malurile râurilor, însă măsurile întârzie să apară.

31/07/15 14:53
adriana oltean

Ce sa ma zic ce jeg lasa firma Vitalia in orasul nostru, astazi au venit si au colectat gunoiul din piata mica straduta la doi pasi de pietonal, in urma lor a ramas o dara de mizerie ce se scurgea din masina lor, dara care s a prelins pe o lungime de 30de metri, la ora 15 inca pute....noroc ca a venit ploaia

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5