"Jocul însuraților", un obicei păstrat cu sfințenie la Șieuț. Secretarul de stat Monica Săsărman: Felicitări primarului Mihai Ivan, admirație frumoasei comunități!

E din bătrâni lăsat ca în ultima săptămână a lunii ianuarie, în preajma sărbătorii Sfinților Trei Ierarhi, şieuţanii să-şi scoată hainele de sărbătoare şi să meargă la joc. Tradiţia ce vine din negura timpului nu a fost uitată nici în acest an, locuitorii comunei întâlnindu-se la „Jocul Însuraţilor”. Evenimentul a debutat, aşa cum stă bine creştinilor, la Sfânta Biserică, unde părintele Ştefan Pralea a săvârşit Sfânta Liturghie. Apoi, cu mic, cu mare, în frunte cu primarul Mihai Gheorghe Ivan, în frumoasele costume populare, s-au prins într-un prim joc la Căminul Cultural. Alături de frumoasa comunitate, în prima parte a zilei, a fost secretarul de stat Monica Săsărman de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și directorul executiv al AJPIS BN, Ani Bob.

"Alături de oamenii din localitatea Șieuț am participat la Sfânta Liturghie săvârșită de preotul paroh Ștefan Pralea.  Rugăciunea de mulțumire Bunului Dumnezeu și cuvântul de învățătură al părintelui paroh au marcat începutul unei zile dedicate familiei tradiționale și recunoștinței pentru tot ceea au clădit în și pentru comunitate.

Evenimentul special pregătit de primarul Mihai Gheorghe  Ivan a continuat la căminul cultural, într-o atmosferă cu adevărat românească.

Și le-am adus și vești bune: proiectul de reabilitare și modernizare a căminului cultural din localitatea Șieuț are deja indicatorii tehnico-economici aprobați în urmă cu câteva zile la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, că modernizarea străzilor, racordurile și extinderea rețelei de apă au asigurată finanțarea prin Programul Anghel Saligny, investiții care se adaugă investițiilor derulate de președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud Emil Radu Moldovan.  

Respect, domnule primar Mihai Gheorghe Ivan, pentru implicarea în dezvoltarea comunității! Admirație pentru toți locuitorii Șieuțului!  Apreciere, Oana Ivan, pentru tot ceea ce semnifică puterea exemplului", a transmis secretarul de stat Monica Săsărman,

A urmat o pauză în care sătenii i-au ospătat acasă la ei pe invitaţii din alte zone, iar mai apoi au revenit la Căminul Cultural, de la ora 16, pentru a juca frumos, alături de ceterașul Dumitru Huza de la Vătava și solista Teodora Simionca.

 "Premiem 18 familii care au aniversat Nunta de aur, în numele Primăriei, al Consiliului Local și al întregii comunități, pentru că sunt exemplu de urmat pentru noi toți. O diplomă de onoare, un buchet flori, dar și un mic cadou sunt doar o parte din recunoștința pe care le-o arătăm pentru ceea ce au făcut pentru comunitatea noastră, pentru Șieuț. Îi avem alături de prefectul Teofil Cioarbă și pe vicepreședintele Consiliului Județean, Camelia Tabără", ne-a declarat primarul Mihai Ivan.  

Felicitări primarului Mihai Ivan și celor din comuna Șieuț care au scos din lada de zestre tot ce are mai frumos poporul român: costume populare, folclor autentic, demnitate și autenticitate!

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5