În judeţul nostru, 20.000 de persoane beneficiază de ajutor pentru încălzirea locuinţei

În vederea efectuării la timp a plăţii sumelor reprezentând ajutorul pentru încălzirea locuinţei cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri pentru perioada sezonului rece, noiembrie 2008-martie 2009, Direcţia de Muncă şi Incluziune Socială Bistriţa-Năsăud a solicitat tuturor primăriilor din judeţ să transmită necesarul de credite , până la data de 20 octombrie, anul curent. Doar 14 primării au transmis necesarul de credite până la data programată. După centralizarea informaţiilor primite, D.M.I.S B-N a solicitat Ministerului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, creditele necesare, totalizând aproape două milioane de lei pentru 7.000 de beneficiari ai acestui tip de ajutor.

Până la sfârşitul săptămânii trecute, 60 de primării din judeţ au transmis necesarul de credite, încadrându-se pentru plata tranşei a doua, reprezentând ajutor pentru încălzirea locuinţei cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri.

Astfel, aproape şapte milioane de lei au ajuns la peste 33.000 de beneficiari. „Nu au transmis necesarul de credite pentru încălzirea locuinţei, Primăria Chiochiş şi Primăria Silivaşu de Câmpie. Rugăm aceste primării să transmită necesarul de credite, cât mai repede. La data de 10 noiembrie, instituţia noastră a virat primăriilor din judeţ, pe baza necesarului de credite primite, suma reprezentând tranşa întâi solicitată până în 20 noiembrie pentru plata ajutorului pentru încălzirea locuinţei”, ne-a declarat Valeria Moisil - Tămăşoi, directorul executiv al Direcţiei de Muncă şi Incluziune Socială Bistriţa-Năsăud.

Primăriile care totalizează cel mai mare număr de beneficiari de ajutor pentru încălzirea locuinţei, care nu primesc ajutor social sunt: Primăria Sîngeorz-Băi (1.752 beneficiari), Primăria Teaca (1.644 beneficiari), Primăria Maieru (1.602), Primăria Feldru (1.530 beneficiari), Primăria Rodna(1.511 beneficiari), Primăria Telciu (1.367 beneficiari) şi Primăria Prundu Bârgăului (1.060 beneficiari).

„Vom plăti în această lună un număr de 40.357de beneficiari ai ajutorului de încălzire cu lemne, cărbuni sau combustibil petrolier care înseamnă un efort bugetar al Ministerului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse de 8.333.446 de lei. În vederea plăţii ajutorului pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale, beneficiarilor din judeţul nostru, instituţia noastră urmează să primească, până la data de 18 noiembrie, de la primării, situaţia centralizatoare privind beneficiarii şi necesarul de credite. După centralizarea datelor, care va avea loc până la data de 20 noiembrie, Direcţia Muncii va solicita banii de la minister”, a concluzionat Valeria Moisil – Tămăşoi, directorul executiv D.M.S.I B-N.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5