Aproape 20.000 de locuinţe din judeţ, încălzite şi cu banii Guvernului

În Bistriţa-Năsăud, până la finele lunii noiembrie a anului trecut, au fost aprobate 19.153 cereri de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinţei, fiind înregistrate 20.084 de solicitări la primăriile din judeţ.

Potrivit directorului executiv Doina Sigimirean de la Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale, în 4.825 de locuinţe, gazul arde şi cu bani de la Guvern. În mediu urban există un număr de 4.252 beneficiari ai ajutorului pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale, dintre care Bistriţa – 3.098, Beclean – 732 şi Năsăud – 422, în timp ce în mediul rural sunt 573 beneficiari ai acestui tip de ajutor, cei mai mulţi beneficiari fiind din comuna Lechinţa. De altfel, în judeţul Bistriţa-Năsăud există 16 unităţi administrativ-teritoriale împreună cu localităţile aparţinătoare unde se acordă astfel de ajutoare, beneficiarii utilizând pentru încălzirea locuinţei gaze naturale de la reţeaua E-ON Gaz şi CPL Concordia Cluj.

În ceea ce priveşte ajutorul pentru încălzirea locuinţei cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri, la nivelul judeţului au fost aprobate 14.228 de cereri. Dintre oraşe, cele mai multe dosare aprobate sunt la Sângeorz-Băi – 768, în timp ce la nivelul comunelor cei mai mulţi beneficiari sunt din comunele Maieru – 992, Rodna – 899 şi Telciu – 623.

Până în prezent au fost efectuate plăţi aferente lunii noiembrie 2010 către unul din furnizorii de gaze naturale din judeţ – CPL Concordia Cluj, în valoare de 30.058,79 lei pentru un număr de 386 de beneficiari care domiciliază în oraşul Năsăud. De asemenea, au fost solicitate credite la Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale pentru efectuarea plăţii ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri aferente lunii noiembrie 2010, urmând ca acestea să fie achitate în cel mai scurt timp.

Datele statistice privind numărul de cereri şi cel de ajutoare aprobate în cursul lunii decembrie 2010 urmează a fi transmise de către primării la Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale Bistriţa-Năsăud până la data de 20 ianuarie 2011.

Comentarii

07/01/11 13:16
rodica

Nu sint de acxord cu aceste ajutoare,de ce sint ajutati cei lenesi? iar in acelas timp este o clasa sociala ,de mijloc sa zic care are venituri nu cu mult mai mari decit cei asistati social din banii tuturor si care trebuie sa rabde Apoi ar trebui verificati caci dau declaratii false in sensul ca ,copiilor sint plecati de mult si totusi figureaza pe listele lor ca membrii ai familiei respective (in unele cazuri desigur) deci in principiu acesti bani nu ar trebui dati ca nu este nimeni vinovat ptr soarta acestora,parerea mea

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5